Šie konservų atidarymo būdai, nors ir naudingi tam tikrose situacijose, gali palikti aštrius ir nelygius kraštus ant dangtelio. Būkite ypač atsargūs atlikdami bet kurį iš šių metodų – rekomenduojama naudoti pjūviui atsparias apsaugines pirštines.
1. Šaukštas
Jei turite stiprius riešus ir tvirtą šaukštą, turėtumėte sugebėti atidaryti konservų skardinę.
Tvirtai laikykite šaukštą kumštyje ir trinkite jo kraštą pirmyn-atgal išilgai konservų dangtelio krašto.
Tokiu judesiu metalas greitai suplonės, ir šaukštas prasiskverbs pro dangtelį, palikdamas skylutę.
2. Virėjo peilis
Šiek tiek pasitreniravę, pastebėsite, kad virėjo peilis gali būti palyginti saugus būdas atidaryti konservų dėžutę.
Tvirtai laikykite peilį už rankenos, su nykščiu ties geležtės pagrindu – ties kulnu.
Laikydami geležtę nukreiptą nuo savęs, uždėkite kulną (geležtės apačią) į griovelį ant skardinės krašto. Stipriai spustelėkite žemyn – tai turėtų pradurti dangtelį. Kartokite šį veiksmą aplink visą dangtelį.
3. Asfaltas (taip, perskaitėte teisingai)
Norėdami atidaryti konservų skardinę, jums net nereikės jokių įrankių!
Tiesiog trinkite konservų dangtelio viršų į asfaltą, kad nutrintumėte jo kraštą. Šiam metodui reikės šiek tiek jėgos ir kantrybės!
Žinoma, protingiausia būtų iš anksto pasirūpinti ir pasiruošti – į savo išgyvenimo rinkinį būtinai įtraukite rankinį konservų atidarytuvą.
Parašyti komentarą