Kai kurie žmonės labai mėgsta daug laiko praleisti prie kepsninių, tačiau ne visiems pavyksta greitai įdegti ugnį. Užuot vargę su malkomis, išbandykite švedų technologiją. Šis metodas dar vadinamas „švediška žvake” arba „švedišku degtuku”.
Tame nėra nieko sudėtingo, o ugnis degs ilgai. Norint įkurti ugnį šiuo metodu, reikia vieno didelio rąsto (geriausia spygliuočių), malkų, popieriaus ir mažų šakelių.
Pirmiausia rąstą reikia padėti ant žemės ir kirviu arba grandininiu pjūklu padaryti keturis pjūvius iš viršaus per visą skersmenį – stačiai, tarsi pjautumėte pyragą. Neperpjaukite rąsto iki galo: palikite maždaug 20 cm nuo žemės. Jei šis variantas jums netinka, galite padaryti plačią skylę pjūvio šone (ne per visą ilgį).
Tada į tarpą tarp pjūvių sudėkite šakeles arba medžio drožles ir šiek tiek popieriaus. Ant viršaus užpilkite nedidelį kiekį žiebtuvėlio skysčio ir uždegkite konstrukciją.
Šiuo metodu ugnis įsikurs itin greitai. Be to rastas degs daug ilgiau nei įprastas laužas.
Parašyti komentarą