Daugelis dažnai susiduria su nemalonia problema, kai kepant maistas prilimpa prie keptuvės. Tačiau užuot išmetus keptuvę, yra paprastas ir veiksmingas sprendimas: naudokite paprastą druską.
Šis iš kartos į kartą perduodamas metodas gali atkurti jūsų keptuvės „nelimpančią” dangą.
Kaip tai padaryti?
Išplaukite keptuvę indų plovimo skysčiu ir minkšta kempine. Po valymo nusausinkite ją šluoste.
Įkaitinkite ir pasūdykite
Padėkite keptuvę ant viryklės ir ją įkaitinkite. Kai ji bus karšta, ant įkaitusio paviršiaus tolygiai paskleiskite kelis valgomuosius šaukštus druskos. Druska turėtų padengti visą keptuvę. Sumažinkite kaitrą ir retkarčiais maišykite druską, kol ji pageltonuos.
Nuvalykite ir patepkite aliejumi
Išvalykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu ir tada patepkite ją aliejumi, būtinai padengdami ir šonus. Gerai įkaitinkite keptuvę ir vėl popieriniu rankšluosčiu nuvalykite aliejaus perteklių.
Dabar jūsų keptuvė paruošta naudojimui ir turi nelimpančią kepimui skirtą paviršių.
Parašyti komentarą