Tinkamai pagaląsti virtuvinį peilį, kad jis taptų aštresnis už skustuvą, yra nemažas iššūkis. Štai kaip savo peilius galanda profesionalūs šefai.
Kaip gerai pagaląsti peilį?
Profesionalūs virėjai nenaudoja nei švitrinio popieriaus, nei galąstuvo: jie gadina peilius. Peiliams galąsti jie naudoja tik specialius galandinimo paviršius. Tai kombinuoti strypai, pagaminti iš tankaus, smūgiams atsparaus plastiko su metaliniu paviršiumi, ant kurio užlydyta deimantinė danga.
Paimkite vieną iš šių deimantinių strypų, priklijuokite jį prie stalviršio krašto dviem dvipusės lipnios juostos juostelėmis, ir peilių galąstuvas paruoštas. Užtenka porą kartų perbraukti peiliu per deimantinį paviršių, kad jis taptų nuostabiai aštrus.
Tokiu pat būdu galima pagaląsti žirkles ir kitus įrankius.