Kiekvieną dieną virtuviniai rankšluosčiai susiduria su daugybe teršalų – nuo maisto likučių iki bakterijų. Tačiau ne visi susimąsto, kaip svarbu tinkamai prižiūrėti šios rūšies tekstilę. Vienas svarbiausių dalykų – virtuvinius rankšluosčius skalbti atskirai nuo kitų daiktų. Kodėl tai taip svarbu?
Bakterijos ir kryžminė tarša
Valymo specialistų teigimu, virtuvinius rankšluosčius, indų šluostes ir kitus tekstilės gaminius reikėtų skalbti atskirai. Taip yra dėl didelės kryžminės taršos rizikos. Virtuvėje naudojami rankšluosčiai liečiasi su maistu, skysčiais ir paviršiais, kuriuose gali būti pavojingų mikroorganizmų.
Jei virtuvinius rankšluosčius skalbsite kartu su vonios kambario tekstile ar kitais daiktais, bakterijos gali persimesti ant jų. Juk nenorėtumėte nusišluostyti veido rankšluosčiu, kuris prieš tai buvo naudojamas stalviršiui plauti, tiesa? Atskiras skalbimas padeda išvengti šios problemos, todėl ir rankšluosčiai, ir jūsų šeima yra saugūs.
Skalbimo mašina panaikina ne viską
Daugelis žmonių mano, kad skalbimo mašina sunaikina visas bakterijas. Iš tikrųjų skalbimo veiksmingumas priklauso nuo vandens temperatūros ir naudojamų ploviklių. Jei virtuvinius rankšluosčius skalbsite šaltame vandenyje su minimaliu kiekiu miltelių, jie gali likti nešvarūs net ir po skalbimo.
Virtuviniams rankšluosčiams rekomenduojama naudoti programas, kurių vandens temperatūra yra apie 40 laipsnių, o vonios tekstilės gaminiams – iki 80 laipsnių. Tokia temperatūra leidžia sunaikinti daugumą bakterijų ir išlaikyti rankšluosčius švarius.
Skalbimo dažnumas
Reguliarumas taip pat atlieka svarbų vaidmenį. Kad virtuvė būtų švari, virtuvinius rankšluosčius skalbkite kas tris-keturias dienas. Taip ne tik išvengsite nešvarumų kaupimosi, bet ir išlaikysite virtuvę gaivią.
Šaltinis: Sports.kz