Pjaustymo lentelė – neabejotinai vienas dažniausiai virtuvėje naudojamų daiktų, tačiau jos priežiūrai ir tinkamam valymui dažnai skiriama per mažai dėmesio. Deja, tai rimta klaida, kuri gali turėti įtakos ne tik mūsų ruošiamo maisto skoniui, bet ir sveikatai. Sužinokite, kokios 2 natūralios medžiagos gali padėti saugiai išvalyti pjaustymo lentelę – pamirškite cheminius valiklius.
Kodėl verta atsisakyti įprastų ploviklių?
Pastaruoju metu vis dažniau kalbama apie ekologišką požiūrį į indų bei virtuvės reikmenų valymą. Tokia tendencija neatsirado atsitiktinai – vis daugiau tyrimų rodo, kad buitinės chemijos likučiai neigiamai veikia mūsų sveikatą bei maisto skonį. Tai ypač aktualu kalbant apie pjaustymo lenteles. Naudojant ploviklius, jų sudėtinės dalys gali įsigerti į lentelės paviršių ir vėliau patekti į maistą. Tai ne tik keičia skonį, bet ir kelia pavojų organizmui.
Be to, labai svarbu, iš kokios medžiagos pagaminta pjaustymo lentelė. Plastikinės lentelės yra ypač jautrios ploviklių chemijai. Tuo tarpu tinkamai prižiūrimose medinėse lentelėse rizika mažesnė. Lengviausia užtikrinti higieną naudojant stiklines ar akmenines lenteles, kurios nesugeria medžiagų.
Reikia tik dviejų natūralių produktų
Norint išvalyti pjaustymo lentelę, nereikia jokių brangių ar stiprių valiklių. Pakanka dviejų paprastų, beveik kiekvienoje virtuvėje esančių produktų: sodos ir acto.
Kaip tai padaryti?
- Pirmiausia visą pjaustymo lentelės paviršių pabarstykite 1–2 valgomaisiais šaukštais maistinės sodos.
- Ant viršaus užpilkite kelis šaukštus 10 % acto tirpalo.
- Palikite šią mišinį veikti 15 minučių.
- Po to kruopščiai šveiskite lentelę kempinėle arba šepečiu, tuomet nuplaukite vandeniu.
Šis metodas efektyviai pašalina nešvarumus, dėmes ir riebalus, susikaupusius lentelės paviršiuje – be jokios chemijos.
Parašyti komentarą