Šiandien noriu pasidalinti labai naudingu patarimu namams. Labai dažnai po įvairių švenčių mums lieka vyno kamščių. Internete esu mačiusi daugybę įdomių idėjų, kaip juos galima panaudoti kambario dekore.
Tačiau man artimesnis praktinis vyno kamščių pritaikymas. Iš jų galima pasigaminti puikų gaiviklį šaldytuvui, spintelei ar net šiukšlių kibirui.
Norint pasigaminti gaiviklį savo rankomis, prireiks vyno kamščio ir bet kokio jums patinkančio eterinio aliejaus.
Kamštis puikiai sugeria kvapus, todėl švieži tam netiks – juos reikėtų prieš tai išdžiovinti.
Kai turite tinkamą kamštį, galite rinktis vieną iš dviejų būdų. Galite keliose vietose jį pradurti ar įpjauti peiliu arba tiesiog perpjauti pusiau. Man labiau patinka antras variantas.
Perpjovę kamštį pusiau, abiejose puselėse padarykite keletą įpjovimų.
Tuomet dosniai užlašinkite eterinio aliejaus. Įpjovimai padeda aliejui geriau įsigerti į kamščio struktūrą, tad malonus kvapas išsilaiko ilgiau.
Kai užlašinate eterinį aliejų ant kamščio, jis įsigeria į medžiagą ir po truputį išgaruoja, skleisdami aromatą ore. Tai klasikinis daugelio natūralių kvapiklių (pavyzdžiui, medinių ar keraminių difuzorių) veikimo principas.
Dabar kamštį galite padėti bet kur. Vieną puselę aš dedu į jaukų kampelį drabužių spintelėje, o kitą – tiesiai į šiukšlių kibirą, prieš įdėdama šiukšlių maišą.
Turėkite omenyje, kad kamščius reikėtų pakeisti arba pakartotinai užlašinti aliejaus maždaug kas 1–1,5 savaitės.
Nuo šiol jūsų namai prisipildys malonaus kvapo. Kamštis su eteriniu aliejumi puikiai slopina nemalonius kvapus, ypač tuos, kurie sklinda nuo pasenusio maisto.
Parašyti komentarą