Žmonės, kurie daug kepa orkaitėje, susiduria su didele problema – kepimo skardų nešvarumai ir riebalai. Cheminės medžiagos gali pakenkti odai, akims ir kvėpavimo takams. Tačiau yra natūrali priemonė, kuri puikiai išvalo orkaitę.
Tai obuolių žievelės, kurios dažnai atsiduria šiukšlių dėžėje. O obuolių žievelėse yra rūgšties, kuri turi antimikrobinių, balinamųjų ir priešgrybelinių savybių. Yra 2 būdai, kaip valyti orkaitę naudojant obuolių žieveles.
Pirmasis būdas. Sudedame žieveles ant kepimo skardos ir dedame į 150 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 15-20 minučių. Obuolių rūgštis suardys nešvarumus. Palaukiame, kol orkaitė atvės, ir nuvalome kepimo skardą bei orkaitę drėgnu skudurėliu.
Antrasis būdas. Sudėkite obuolių žieveles į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 30 minučių. Gautą skystį atvėsinkite, supilkite į purkštuvą, apipurkškite orkaitę ir palikite 2-3 minutes, tada nuvalykite šluoste.
Įdomu tai, kad obuolių žievelių mišiniu galima valyti ne tik orkaitę, bet ir virtuvės kriauklę, grindis, plyteles, apdegusius puodus ir įvairias dėmes.
Šaltinis: Sports.kz