Braškių sezonas pamažu įsibėgėja, tačiau, deja, ne visi pardavėjai yra sąžiningi. Kai kurie apgaudinėja, klastodami uogų kilmės šalį. Kaip nepasiduoti apgavystei ir kaip žinoti, kad perkame lenkiškas ar lietuviškas braškes? Keletas paprastų taisyklių gali būti labai naudingos.
Kaip atpažinti, iš kur uogos?
Pirkdami braškes, neturėtume besąlygiškai pasitikėti pardavėju. Katarzyna Bosacka pataria atkreipti dėmesį į vaisių kilmės šalies nuorodą, kuri yra ant pakuočių arba dėžių. Jei vis dėlto kyla abejonių, yra keletas kitų būdų, kaip atpažinti, ar braškės yra vietinės.
Vienas iš jų yra… kotelis. Kaip pataria svetainė „Sady Ogrody“, po 3–4 dienų transportavimo iš Afrikos ar Pietų Europos (Ispanijos, Graikijos, Kipro) kotelis nebeatrodys šviežias. Jei uogos yra matinės spalvos, o kotelis atrodo „nuvytęs“ ir nenori atsiskirti nuo braškės, tai ženklas, kad tai nėra uoga iš Lenkijos ar Lietuvos.
Patikrinkite spalvą prie kotelio
Tačiau ne tik kotelis išduoda tikrąją braškių kilmę. Ne mažiau svarbus yra ir kvapas. Charakteringą, gilų braškių aromatą neįmanoma suklastoti. Jis stipriausiai jaučiamas būtent prie kotelios.
Sukčiavimas su braškėmis yra problema, tačiau laikydamiesi šių paprastų taisyklių, galime išvengti nesėkmių pirkdami.
Šaltinis: ofeminin.pl