Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Patarimai Sviestas ar margarinas: kaip atskirti kokybišką produktą nuo klastotės
Patarimai

Sviestas ar margarinas: kaip atskirti kokybišką produktą nuo klastotės

Pasirodo sviestas gali būti naudingas
Dalintis

Daugelis gamintojų savo gaminius ženklina kaip „sviesto gaminį“ arba ant pakuotės nurodo, kad „sudėtyje yra sviesto“. Tai klaidina pirkėjus ir verčia manyti, kad jie perka tikrą sviestą. Vietoj to šiuose gaminiuose dažnai būna tepamojo sviesto arba margarino.

Todėl nenuostabu, kad vartotojai vis dažniau nori būti tikri, kad jų perkamas sviestas atitinka kokybės standartus ir yra tikrai natūralus. Yra bent 7 veiksmingi būdai, kaip patikrinti sviesto autentiškumą.

Karštu vandeniu

Sviestas turi visiškai ištirpti vandenyje, todėl atsiranda pieno spalva. Labai svarbu įsitikinti, kad sviestas sumaišytas be nuosėdų ar dribsnių, nes jų buvimas rodo prastą kokybę.

Su įkaitinta keptuve

Jei įkaitinsite keptuvę ir ant jos paviršiaus išmesite gabalėlį sviesto, išteptas sviestas pradės šnypšti ir šaudyti įvairiomis kryptimis. Natūralus produktas paprasčiausiai ištirps.

Su kalio permanganatu ir jodu

Ištirpinę sviestą vandenyje ir įlašinę vieną ar du lašus jodo, galite tam tikrą laiką stebėti mišinį.

Jei tirpalas išlieka nepakitęs, tai rodo, kad yra natūralus produktas, nes po kelių valandų jodo pėdsakų nebus matyti. Priešingai, ruda mišinio spalva rodo, kad produktas nėra natūralus.

Margarinas arba sviestas

Šaldiklyje

Paprastas, bet veiksmingas būdas nustatyti sviesto autentiškumą – užšaldyti produktą. Kai sviestas atitirps, pabandykite jį supjaustyti, kol jis dar yra iš dalies užšaldytas.

Jei sviestas supjaustytas tobulais gabalėliais be jokių įtrūkimų, greičiausiai tai yra sintetiniai augaliniai riebalai. Priešingai, tikras, natūralus sviestas pjaustant linkęs skilinėti ir sunkiai tepamas ant duonos.

Skonis

Iš natūralių ingredientų pagaminto sviesto skonis labai panašus į pieno ir grietinėlės. Kitokį skonį turintis sviestas gali būti netikras ir dirbtinai pagerintas.

Lydymas

Sviestas ir margarinas puikiai lydosi kambario temperatūroje. Palikus tikrą sviestą ant stalo, jis greitai suminkštėja ir tampa panašus į išlydytą, o margarinas tirpsta lėčiau, todėl geriau išlaiko savo formą.

Su degtine

Įkaitinę degtinę iki 60 laipsnių temperatūros ir užpylę ją ant sviesto gabalėlio, stebėtojai gali nustatyti sviesto autentiškumą. Jei degtinė nusidažo tamsiai geltona spalva, tai rodo, kad joje yra dirbtinių dažiklių.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Indaplovių tabletės ne tik indaplovėms

Tabletes ir kapsulės indaplovei – perku pakuotėmis, ir štai kodėl

Mielos šeimininkės, jei iki šiol galvojote, kad indaplovės tabletės skirtos tik lėkštėms...

Patarimai kaip apsisaugoti nuo sukčių (Luminor logotipas) / Piotr Swat / Shutterstock.com

Apsaugokite savo lėšas: kaip Luminor bankas kovoja su sukčiais ir kaip atpažinti apgaulę

Pastaraisiais metais sukčių, apsimetančių banko darbuotojais, skaičius Lietuvoje ženkliai išaugo. Luminor bankas...

Sukčiai naudoja psichologinius metodus

Nauja sukčių taktika: prisidengę „psichologais“ taikosi į tėvų emocijas ir pinigus

Lietuvoje atsiranda vis daugiau sukčių, kurie apsimeta mokyklų psichologais, metodininkais ar kitais...

Sutaupyti pinigai

Kiek iš tiesų reikia turėti santaupų nenumatytiems atvejams Lietuvoje?

Ar jaučiatės pasiruošę finansinei nelaimei? Statistika rodo, kad netikėtos išlaidos – tai...