Daugelis gamintojų savo gaminius ženklina kaip „sviesto gaminį“ arba ant pakuotės nurodo, kad „sudėtyje yra sviesto“. Tai klaidina pirkėjus ir verčia manyti, kad jie perka tikrą sviestą. Vietoj to šiuose gaminiuose dažnai būna tepamojo sviesto arba margarino.
Todėl nenuostabu, kad vartotojai vis dažniau nori būti tikri, kad jų perkamas sviestas atitinka kokybės standartus ir yra tikrai natūralus. Yra bent 7 veiksmingi būdai, kaip patikrinti sviesto autentiškumą.
Karštu vandeniu
Sviestas turi visiškai ištirpti vandenyje, todėl atsiranda pieno spalva. Labai svarbu įsitikinti, kad sviestas sumaišytas be nuosėdų ar dribsnių, nes jų buvimas rodo prastą kokybę.
Su įkaitinta keptuve
Jei įkaitinsite keptuvę ir ant jos paviršiaus išmesite gabalėlį sviesto, išteptas sviestas pradės šnypšti ir šaudyti įvairiomis kryptimis. Natūralus produktas paprasčiausiai ištirps.
Su kalio permanganatu ir jodu
Ištirpinę sviestą vandenyje ir įlašinę vieną ar du lašus jodo, galite tam tikrą laiką stebėti mišinį.
Jei tirpalas išlieka nepakitęs, tai rodo, kad yra natūralus produktas, nes po kelių valandų jodo pėdsakų nebus matyti. Priešingai, ruda mišinio spalva rodo, kad produktas nėra natūralus.
Šaldiklyje
Paprastas, bet veiksmingas būdas nustatyti sviesto autentiškumą – užšaldyti produktą. Kai sviestas atitirps, pabandykite jį supjaustyti, kol jis dar yra iš dalies užšaldytas.
Jei sviestas supjaustytas tobulais gabalėliais be jokių įtrūkimų, greičiausiai tai yra sintetiniai augaliniai riebalai. Priešingai, tikras, natūralus sviestas pjaustant linkęs skilinėti ir sunkiai tepamas ant duonos.
Skonis
Iš natūralių ingredientų pagaminto sviesto skonis labai panašus į pieno ir grietinėlės. Kitokį skonį turintis sviestas gali būti netikras ir dirbtinai pagerintas.
Lydymas
Sviestas ir margarinas puikiai lydosi kambario temperatūroje. Palikus tikrą sviestą ant stalo, jis greitai suminkštėja ir tampa panašus į išlydytą, o margarinas tirpsta lėčiau, todėl geriau išlaiko savo formą.
Su degtine
Įkaitinę degtinę iki 60 laipsnių temperatūros ir užpylę ją ant sviesto gabalėlio, stebėtojai gali nustatyti sviesto autentiškumą. Jei degtinė nusidažo tamsiai geltona spalva, tai rodo, kad joje yra dirbtinių dažiklių.
Parašyti komentarą