Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Užburiantis skonis ant šventinio stalo: keptos anties receptas su apelsinais Šv. Kalėdoms

1 min. skaitymo

Atėjo šventinio laikotarpio metas, o kartu ir laikas nustebinti savo svečius kažkuo ypatingu. Tarp daugybės gurmaniškų patiekalų variantų ypatingą vietą gali užimti antis su apelsinais. Tai ne tik sužavės jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks vakarienei ar pietums prabangos ir šventinę atmosferą.

Anties su apelsinais receptas

Kepta antis Šv. kalėdoms

Pagaminsite per: 1 val.  30 minučių

Reikės:

  • Anties (maždaug 2 kilogramai);
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 apelsinai;
  • 1 valgomasis šaukštas medaus;
  • prieskoniai: druska, pipirai, smulkintas česnakas, rozmarinas.

Paruošimas:

  1. Sumaišykite alyvuogių aliejų, medų ir prieskonius. Gauta mase aptepkite antį, o likusią masę supilkite į anties vidų.
  2. Suriškite anties kojas;
  3. Gerai nulupkite apelsinus. Iš pusės apelsinų išspauskite sultis ir užpilkite jas ant anties, o likusius supjaustykite griežinėliais.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  5. Įdėkite antį į kepimo skardą ir kepkite 2 valandas.
  6. Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos į antį sudėkite griežinėliais supjaustytus apelsinus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus