Silkė – labai skani žuvis, kuri ruošiama ir dedama į populiarias salotas. Dažniausiai silkė marinuojama svogūnų ir acto sūryme, tačiau apie tai galima pamiršti, nes yra daug skanesnis marinatas.
Pagaminsite per: | 20 min. |
Kategorija: | Žuvies patiekalai |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Užvirinkite vandenį ir suberkite cukrų, druską, lauro lapą, juoduosius pipirus. Viskas turi virti tris minutes.
2. Atvėsinkite ir supilkite ant iš anksto išvalytos silkės.
3. Ant viršaus užbarstykite garstyčių. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 2-3 valandas.
4. Po to žuvį įdėkite į šaldytuvą dviem dienoms.
5. Štai ir viskas.
2. Atvėsinkite ir supilkite ant iš anksto išvalytos silkės.
3. Ant viršaus užbarstykite garstyčių. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 2-3 valandas.
4. Po to žuvį įdėkite į šaldytuvą dviem dienoms.
5. Štai ir viskas.
Ingredientai
* silkė, 2 vnt.;
* vanduo, 1 litras;
* druskos, 3 šaukštai;
* cukraus, 2 šaukštai;
* sausos garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
* lauro lapas, 5 vnt.;
* juodųjų pipirų žirnelių, 10 vnt.
* vanduo, 1 litras;
* druskos, 3 šaukštai;
* cukraus, 2 šaukštai;
* sausos garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;
* lauro lapas, 5 vnt.;
* juodųjų pipirų žirnelių, 10 vnt.
Siųsti atsiliepimą