Žinoma, tikru majonezu šio padažo nepavadinsi, nes majoneze turi būti kiaušinių. Jis ruošiamas su skysčiu nuo konservuotų žirnių arba pupelių (sutrumpintai ankštinių augalų).
Pagaminsite per: | 10 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Paimkite skardinę žirnių ir atskirkite juos nuo skysčio. Žirnių mums nereikės, juos galima naudoti salotoms.
2. Supilkite skystį į maišytuvo dubenį ar kitą patogų indą.
3. Į jį įpilkite citrinos sulčių, garstyčių ir prieskonių. Įpilkite druskos ir cukraus pagal skonį.
4. Paimame maišytuvą ir plakame.
5. Tada plona srovele pilame rafinuotą augalinį aliejų (tai labai svarbu, būtent plona), nenustodami plakti. Padažas pradės tirštėti!
6. Plakite dar 30 sekundžių (supylus visą aliejų) ir šaldykite 20-30 min. šaldytuve.
2. Supilkite skystį į maišytuvo dubenį ar kitą patogų indą.
3. Į jį įpilkite citrinos sulčių, garstyčių ir prieskonių. Įpilkite druskos ir cukraus pagal skonį.
4. Paimame maišytuvą ir plakame.
5. Tada plona srovele pilame rafinuotą augalinį aliejų (tai labai svarbu, būtent plona), nenustodami plakti. Padažas pradės tirštėti!
6. Plakite dar 30 sekundžių (supylus visą aliejų) ir šaldykite 20-30 min. šaldytuve.
Ingredientai
* skystis iš konservuotų žirnelių ar pupelių - 80 ml
* augalinis aliejus - 250 ml
* garstyčios, druska, cukrus ir citrinos sultys - po 1/2 arbatinio šaukštelio
* augalinis aliejus - 250 ml
* garstyčios, druska, cukrus ir citrinos sultys - po 1/2 arbatinio šaukštelio
Siųsti atsiliepimą