Karališko skonio spalvoti blynai

Puikūs ir išskirtiniai blynai Užgavėnių proga. Nors Lietuvoje žiema šiais metais neatėjo, bet Užgavėnės yra tradicinė šventė per kurią kepami - blynai!

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:12
Paruošimas
1. Dideliame dubenyje gerai sumaišykite miltų mišinį, pieną, kiaušinius, muskato riešutą, cinamoną ir citrinos žieveles.

2. Tešlą po lygiai padalinkite į tris atskirus dubenėlius. Į vieną dubenį įlašinkite kelis lašus raudonos ir mėlynos spalvos maistinių dažų (turėtų gautis purpurinė spalva), kitame dubenyje - įlašinkite žalios spalvos maistinių dažų, o trečiajame - geltonos spalvos maistinių dažų. Gerai išmaišykite kiekvieną dubenėlį su atskirais šaukštais.

3. Sutepkite didelę keptuvę aliejumi ir įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Į keptuvę įdėkite po vieną v. šaukštą tešlos ir kepkite, kol kraštai išdžius, o ant paviršiaus pradės formuotis burbuliukai.

4. Apverskite blynus ir kepkite iki auksinės spalvos.

5. Į vieną didelę lėkštę sudėkite skirtingų spalvų blynus.

6. Prie šių blynų puikiai tiks bet kokių uogų uogienė su grietine!
Ingredientai
* 2 puodeliai miltų mišinio blynų kepimui
* 1 puodelio pieno
* 2 kiaušiniai
* 1/4 šaukštelio malto muskato riešuto
* 1/2 šaukštelio malto cinamono
* 1/2 šaukštelis citrinos žievės
* Raudonų, mėlynų, žalių ir geltonų maistinių dažų
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: