Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Senas, pamirštas 1915 m. receptas. Kaip paruošti kotletus senoviškai?

1 min. skaitymo

Ar kada nors pagalvojote, kaip mūsų prosenelės ir močiutės gamindavo maistą? Šiandien kviečiame jus leistis į kulinarinę kelionę laiku atgal (maždaug 1915 m.) ir iš naujo atrasti seniai pamirštą kotletų receptą. Pamirškite šiuolaikines technologijas ir modernias virtuvės gudrybes.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė – 3 vnt;
  • Sviestas – 60 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Augalinis aliejus;
  • Vištų sparneliai – 3 vnt;
  • Džiūvėsėliai – 200 g;
  • Miltai – 200 g.

Kaip paruošti:

  1. Išvirkite sparnelius, kad mėsa lengvai nukristų nuo kaulų. Sparnelius nulupkite, išimkite kaulus.
  2. Supjaustykite krapus ir petražoles. Sumaišykite su kambario temperatūros sviestu. Pagardinkite druska ir pipirais, suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve.
  3. Vištienos filė šiek tiek pamuškite po plėvele. Pagardinkite druska ir pipirais ir palikite po plėvele.
  4. Virtus vištų kaulus užpilkite šaltu vandeniu ir išvalykite.
  5. Filė aptepkite sviestu, įdėkite kaulą ir uždarykite kaip chinkali. Folijoje suvyniotus kotletus dešimčiai minučių įdėkite į šaldiklį.
  6. Išplakite kiaušinius.
  7. Apvoliokite kotletus miltuose, pamirkykite juos plaktuose kiaušiniuose, tada džiūvėsėliuose. Taip darykite du kartus.
  8. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje septynias-aštuonias minutes.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus