Kviečiame jus kartu išsikepti šokoladinius brauni sausainius – tai desertas, kurį paruošti labai paprasta ir greita, o rezultatas tiesiog stulbinantis. Jau nuo pirmųjų minučių virtuvę užlies nepakartojamas šokolado aromatas, o sausainiai ištirps burnoje.
Šokoladiniai brauni sausainiai
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai
- 100 g baltojo cukraus
- 100 g rudojo (cukranendrių) cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 200 g juodojo šokolado (apie 72 % kakavos)
- 50 g sviesto
- 100 g kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- Stambi jūros druska (pagal skonį)
- smulkinti riešutai (nebūtina)
Gaminimo eiga:
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite abu cukrus ir žiupsnelį druskos. Viską plakite mikseriu, kol masė taps vientisa ir puri.
- Juodąjį šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį kartu su sviestu. Ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Neperkaitinkite – šokoladas gali likti šiek tiek neištirpęs, svarbu viską tik gerai išmaišyti iki vientisos masės.
- Supilkite šokolado ir sviesto masę į kiaušinių plakinį. Išplakite mikseriu.
- Be sustojimo plakite ir po truputį berkite miltus su kepimo milteliais. Maišykite, kol gausite vientisą, tirštą tešlą.
- Naudodami du šaukštus, dėkite tešlos porcijas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Viršų pabarstykite stambia jūros druska arba smulkintais riešutais (jei naudojate).
- Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių:
- Jei norite minkštų, brauni konsistencijos sausainių – kepkite apie 10 min.
- Jei mėgstate tvirtesnius, traškesnius – kepkite 15–20 min.
Parašyti komentarą