Lietuviškas kugelis

Kugelis tai vienas iš geriausių ir paprasčiausių lietuviškų patiekalų. Gaminant kugelį galima pasitelkti beribę fantaziją, todėl kiekviena šeimininkė (-as) turi susikūrusi (-ęs) savo kugelio receptą. Pateikiame klasikinio kugelio receptą. Išbandykite!

Pagaminsite per:120 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Kiaulieną supjaustykite mažais kubeliais. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Pirmą į keptuvę įdėkite susmulkintą kiaulieną, po to kai susidarys šiek tiek taukų, sudėkite svogūnus. Viską kepkite be aliejaus iki šviesiai auksinės spalvos. Įdėkite druskos ir pipirų.

2. Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite tarka. Užvirinkite pieną, supilkite ant sutarkuotų bulvių.

3. Į gautą masę įdėkite druskos, pipirų, mairūno ir pusę keptuvėje esančio turinio. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

4. Kepimo indą sutepkite aliejumi, supilkite į jį bulvių masę. Kepkite apie 1 val. 30 min.

5. Kol patiekalas kepa, pasigaminkite paprastą, bet labai skanų padažą. Keptuvėje likusį turinį pašildykite su grietine ir smulkintais krapais.

6. Paruoštą kugelį patiekite karštą, užpildami padažu.
Ingredientai
Bulvės - 2 kilogramai
Pienas - 200 ml
Kiauliena - 250 g
Svogūnai - 250 g
Grietinė - 250 g
Aliejus - 1 valgomasis šaukštas
Mairūnas - 1 šaukštelis
Druska - pagal skonį
Malti juodieji pipirai - pagal skonį
Krapai - pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button