Menkė ir kalmarai tešloje

Šaunus užkandis arba net patiekalas ant jūsų stalo - menkė ir kalmarai tešloje. Labai skanu prie alaus ar vyno.

Pagaminsite per:25 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Nuvalykite kalmarus, supjaustykite žiedais ar juostelėmis, 0,5-1 cm storio. Žuvies filė supjaustykite kubeliais, maždaug 2 cm.

2. Atskirame dubenyje, muškite kiaušinius, lengvai plakdami. Pagardinkite druska, pipirais ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite, kad tešla būtų vienalytė, be gabalėlių.

3. Įkaitinkite aliejų giliame puode ar keptuvėje. Jis turi būti labai karštas.

4. Į tešlą pamirkykite žuvies gabaliukus ir kalmarų juosteles ir nedelsdami įmeskite į verdantį aliejų.

5. Pusantros minutės bus daugiau nei pakankamai, kad tešla gerai iškeptų. Gatavus gabaliukus paskleiskite ant popierinio rankšluosčio, kad riebalų perteklius įsigertų.

6. Patiekite karštą.
Ingredientai
300 g nuluptų ir nuplautų kalmarų
300 g menkės filė
1 kiaušinis
100 g miltų
200 ml šalto vandens
0,5 šaukštelio druskos
500 ml alyvuogių aliejaus
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button