Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Menkė ir kalmarai tešloje

Šaunus užkandis arba net patiekalas ant jūsų stalo - menkė ir kalmarai tešloje. Labai skanu prie alaus ar vyno.

Pagaminsite per:25 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Nuvalykite kalmarus, supjaustykite žiedais ar juostelėmis, 0,5-1 cm storio. Žuvies filė supjaustykite kubeliais, maždaug 2 cm.

2. Atskirame dubenyje, muškite kiaušinius, lengvai plakdami. Pagardinkite druska, pipirais ir suberkite miltus. Gerai išmaišykite, kad tešla būtų vienalytė, be gabalėlių.

3. Įkaitinkite aliejų giliame puode ar keptuvėje. Jis turi būti labai karštas.

4. Į tešlą pamirkykite žuvies gabaliukus ir kalmarų juosteles ir nedelsdami įmeskite į verdantį aliejų.

5. Pusantros minutės bus daugiau nei pakankamai, kad tešla gerai iškeptų. Gatavus gabaliukus paskleiskite ant popierinio rankšluosčio, kad riebalų perteklius įsigertų.

6. Patiekite karštą.
Ingredientai
* 300 g nuluptų ir nuplautų kalmarų
* 300 g menkės filė
* 1 kiaušinis
* 100 g miltų
* 200 ml šalto vandens
* 0,5 šaukštelio druskos
* 500 ml alyvuogių aliejaus
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Panašus straipsniai