Iš ryžių, moliūgų, daržovių ir konservuotų pupelių pagamintas plovas su patraukliais rytietiškais prieskonių aromatais – paprastas patiekalas nustebinti svečius.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Kategorija: | Plovas |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimo būdas: | Virimas, Kepimas |
Paruošimas
1. Nulupkite moliūgą, svogūną, morką ir česnaką. Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais, svogūną ir česnaką supjaustykite smulkiai, morką sutarkuokite stambia tarka.
2. Į storasienę keptuvę supilkite aliejų, įkaitinkite ir pakepinkite svogūnus bei morkas, kol suminkštės. Tada suberkite moliūgą, česnaką, druską, pipirus, prieskonius, išmaišykite ir kepkite 4-5 minutes.
3. Į mišinį suberkite pupeles, nuplautus ryžius ir užpilkite vandeniu, kad ryžius apsemtų 3 cm. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite 30 min. Išmaišykite, pakoreguokite pagal skonį ir, jei reikia, įpilkite vandens. Uždenkite ir virkite dar 15 minučių.
2. Į storasienę keptuvę supilkite aliejų, įkaitinkite ir pakepinkite svogūnus bei morkas, kol suminkštės. Tada suberkite moliūgą, česnaką, druską, pipirus, prieskonius, išmaišykite ir kepkite 4-5 minutes.
3. Į mišinį suberkite pupeles, nuplautus ryžius ir užpilkite vandeniu, kad ryžius apsemtų 3 cm. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite 30 min. Išmaišykite, pakoreguokite pagal skonį ir, jei reikia, įpilkite vandens. Uždenkite ir virkite dar 15 minučių.
Ingredientai
* Moliūgas 300 g
* Svogūnai yra svogūnai 1 vnt.
* Morkos 1 vnt.
* Česnako skiltelės 4 vnt.
* Ryžiai 200 g
* Konservuotos pupelės 200 g
* Druska pagal skonį
* Malti juodieji pipirai pagal skonį
* Prieskoniai pagal skonį
* Saulėgrąžų aliejus 100 ml
* Svogūnai yra svogūnai 1 vnt.
* Morkos 1 vnt.
* Česnako skiltelės 4 vnt.
* Ryžiai 200 g
* Konservuotos pupelės 200 g
* Druska pagal skonį
* Malti juodieji pipirai pagal skonį
* Prieskoniai pagal skonį
* Saulėgrąžų aliejus 100 ml
Siųsti atsiliepimą