Turkiškas pyragas – unikalus kepimo būdas nepridedant miltų. Jis kepamas jogurtinės tešlos pagrindu, todėl tekstūra yra labai subtili ir švelni.
Pagaminsite per: | 70 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Virtuvė: | Turkiška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimo būdas: | Kepimas |
Paruošimas
1. Kiaušinius padalinkite į trynius ir baltymus. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki purumo.
2. Kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir jogurtą išplakti iki vientisos masės. Jei norite, galite pridėti citrinos žievelės. Tortas bus dar skanesnis.
3. Švelniai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
4. Formos dugną ir šonus išklokite pergamentu. Kad pergamentas geriau priliptų, šonus ir dugną galite patepti augaliniu aliejumi.
5. Supilkite tešlą į formą. Kepkite 40-50 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Gatavą pyragą leiskite atvėsti formoje. Tada išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.
2. Kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir jogurtą išplakti iki vientisos masės. Jei norite, galite pridėti citrinos žievelės. Tortas bus dar skanesnis.
3. Švelniai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.
4. Formos dugną ir šonus išklokite pergamentu. Kad pergamentas geriau priliptų, šonus ir dugną galite patepti augaliniu aliejumi.
5. Supilkite tešlą į formą. Kepkite 40-50 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Gatavą pyragą leiskite atvėsti formoje. Tada išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.
Ingredientai
* Jogurtas - 400 g
* Kiaušinis - 4 vnt.
* Cukrus - 100 g
* Vanilinis cukrus - 10 g
* Kukurūzų krakmolas - 75 g
* Druska - žiupsnelis
* Citrinos žievelė - pagal skonį
* Kiaušinis - 4 vnt.
* Cukrus - 100 g
* Vanilinis cukrus - 10 g
* Kukurūzų krakmolas - 75 g
* Druska - žiupsnelis
* Citrinos žievelė - pagal skonį
Siųsti atsiliepimą