Velykinis varškės pyragas be mielių
Šiam varškės pyragui gaminti nereikia ilgo laiko, nereikia dėti tešlos su mielėmis. Kepiniai yra labai švelnūs ir tirpsta burnoje.
Šiam varškės pyragui gaminti nereikia ilgo laiko, nereikia dėti tešlos su mielėmis. Kepiniai yra labai švelnūs ir tirpsta burnoje.
Pagaminsite per: | 80 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Į varškę įpilkite cukraus, vanilino ir druskos, sumaišykite maišytuvu, kad neliktų gumuliukų.
2. Atskirame dubenyje išplakite 4 kiaušinius ir 1 trynį. Kiaušinių plakinį supilkite į varškę.
3. Tada įpilkite lydyto sviesto, kepimo miltelių, razinų ir sijotų miltų, sumaišykite.
4. Kepimo indus sutepkite augaliniu aliejumi ir įdėkite pusę tešlos į vieną kepimo formą.
5. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
6. Apšlakstykite pyragą plaktu kiaušinio baltymu, cukraus pudra ir citrinos rūgštimi.
2. Atskirame dubenyje išplakite 4 kiaušinius ir 1 trynį. Kiaušinių plakinį supilkite į varškę.
3. Tada įpilkite lydyto sviesto, kepimo miltelių, razinų ir sijotų miltų, sumaišykite.
4. Kepimo indus sutepkite augaliniu aliejumi ir įdėkite pusę tešlos į vieną kepimo formą.
5. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
6. Apšlakstykite pyragą plaktu kiaušinio baltymu, cukraus pudra ir citrinos rūgštimi.
Ingredientai
Varškė - 450 gr.
Kiaušiniai - 5 vnt
Miltai - 450 gr.
Sviestas - 150 gr.
Cukrus - 400 gramų
Kepimo milteliai - 12 gr.
Razinos - 100 gr.
Vanilės milteliai - 1,5 gr.
Cukraus milteliai - 100 gr.
Citrinų rūgštis - 1/4 šaukštelio
Druska - 0,5 šaukštelio
Kiaušiniai - 5 vnt
Miltai - 450 gr.
Sviestas - 150 gr.
Cukrus - 400 gramų
Kepimo milteliai - 12 gr.
Razinos - 100 gr.
Vanilės milteliai - 1,5 gr.
Cukraus milteliai - 100 gr.
Citrinų rūgštis - 1/4 šaukštelio
Druska - 0,5 šaukštelio
Siųsti atsiliepimą