Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip pasigaminti purius blynus be miltų: išgelbės slaptas ingredientas
Maistas / Gėrimai

Kaip pasigaminti purius blynus be miltų: išgelbės slaptas ingredientas

Kaip pasigaminti purius blynus be miltų
Dalintis

Jums nebūtina turėti miltų, kad pusryčiams pradžiugintumėte save ir artimuosius gardžiais blynais. Galite pasigaminti puikų skanėstą iš manų kruopų ir kefyro. Patiekalas bus puresnis, minkštesnis ir kartu traškesnis.

Kokių ingredientų reikia:

  • kiaušinių – 2 vnt;
  • druskos – 1 žiupsnelio;
  • cukraus – 50 g;
  • manų kruopų – 350 g;
  • kefyro – 250 ml;
  • sodos – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 200 ml.

Kaip kepti blynus be miltų?

  1. Pirmiausia reikia iš anksto pasiruošti visus ingredientus. Likus maždaug pusvalandžiui iki kepimo, geriau juos išimti iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros.
  2. Kiaušinius plakite su cukrumi ir druska, kol gausite vientisą masę. Tada supilkite kefyrą ir suberkite manų kruopas. Gerai sumaišykite tešlą ir palikite ją po maistine plėvele pusvalandžiui. Praėjus šiam laikui, galite įberti sodos ir vėl greitai išmaišyti tešlą.
  3. Blynus kepkite įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi.
  4. Patiekalą galite patiekti su grietine ir uogomis. Tokiu atveju patiekalas bus daug kartų gardesnis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...

Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...

Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...