Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Atsakymai į klausimą "Kaip...?" Pasiruoškite Kūčioms: Kaip išvirti kisielių namuose?
Atsakymai į klausimą "Kaip...?"Maistas / Gėrimai

Pasiruoškite Kūčioms: Kaip išvirti kisielių namuose?

Skanus spanguolių kisielius
Dalintis

Kisielius yra tradicinis lietuviškas gėrimas geriamas per Kūčias. Tradiciškai gaminamas iš uogų, vaisių ar daržovių, dažniausiai iš spanguolių. Jis yra saldus ir gaivus, todėl mėgstamas tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

Norint greitai išvirti kisielių, galite naudoti jau paruoštus miltelius. Kisielius pakelyje, dedamas į šaltą vandenį ir kaitinamas iki užvirimo. Virti po užvirimo jo nereikia.

Natūralus spanguolių kisieliaus receptas

Spanguoliu kisielius receptas
Iliustracija: Spanguolių kisieliaus receptas

Ingredientai:

  • spanguolės: 0,5 litro
  • vanduo: 3 litrų
  • cukrus: 6 valgomųjų šaukštų
  • bulvių krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų

Eiga:

  1. Pirmiausia nuplauname spanguoles.
  2. Tada nuplautas spanguoles mediniu grūstuvu ištriname per smulkų sietelį.
  3. Tuomet į užvirintą vandenį suberiame cukrų, su visu sieteliu įmerkiame tai, kas liko sietelyje trinant spanguoles. Sietelio turinį patriname mediniu šaukštu, arba samteliu, kol pabaltuos. Tai, kas liko sietelyje – išmetame. Viralas įgauna švelniai rožinę spalvą. Ištrintų spanguolių į verdantį vandenį dar nepilame!
  4. Tada krakmolą atskiedžiame su šaltu vandeniu, gerai išmaišome bei lėtai pilame į puodą. Puodo turinys privalo būti kaitinamas, bet nevirti, kad krakmolas „nesušoktų į gabalus”. Jau supylus krakmolą, puodo turinys maišant užvirinamas bei nukeliamas nuo ugnies, kad atvėstų maždaug iki 30 laipsnių temperatūros.
  5. Po to į puodą supilame ištrintas spanguoles. Išpilstome ir skanaujame!

Spanguolių kisieliaus virimas iš pakelio (pirkta parduotuvėje)

Spanguolių kisielius pakelyje

Reikės:

  • spanguolių kisieliaus miltelių – 1 vnt;
  • šaltas vanduo – 2 litrai.

Paruošimas:

  1. Į didelį puodą įpilkite 2 litrus šalto vandens.
  2. Supilkite spanguolių kisieliaus miltelius ir uždėkite virti.
  3. Būtinai nuolat maišykite ir laukite kol kisielius pradės virti.
  4. Tada išjunkite kaitrą ir palaukite kol kisielius atvės.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...