Kokosų aliejus yra egzotiškas produktas. Jis naudojamas ir kosmetologijoje, ir maistui. Ką reikia žinoti apie šią produkto rūšį.
Kokosų aliejus dėl savo terminio stabilumo idealiai tinka kepimui. Jis tinka įvairiems patiekalams, įskaitant desertus, sriubas, garnyrus, pagrindinius patiekalus, salotas ir padažus, ruošti.
Kokosų aliejus taip pat naudojamas kosmetikoje ir trichologijoje. Jis pasižymi savybėmis, gerinančiomis plaukų būklę, todėl jie tampa prižiūrėti, stiprūs, glotnūs ir blizgantys.
Be to, kokosų aliejus dažnai naudojamas kovojant su sausa veido ir kūno oda. Jis gerina epidermio stangrumą ir elastingumą, palaiko jo tonusą.
Žmonės dažnai klausia, kuo skiriasi rafinuotas ir nerafinuotas kokosų aliejus. Tiesa ta, kad rafinuotas aliejus yra giliai išvalomas, todėl praranda savo pirminį skonį ir aromatą, tačiau išsaugo naudingąsias savybes.
Nerafinuotas aliejus valomas minimaliai ir išlaiko jam būdingą aromatą bei skonį. Jo nerekomenduojama kaitinti aukštesnėje nei 150 °C temperatūroje.
Taip pat žinoma, kad kokosų aliejus gali būti gaminamas šalto arba karšto spaudimo būdu. Šalto spaudimo metu kokosų minkštimas išspaudžiamas po presu, o karšto spaudimo metu minkštimas išdžiovinamas ir aliejus išgaunamas spaudžiant.
Parašyti komentarą