Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai 3 būdai, padėsiantys paruošti saldų maistą be cukraus
Maistas / Gėrimai

3 būdai, padėsiantys paruošti saldų maistą be cukraus

Saldūs vaisiai
Dalintis

Yra žinoma, kad kuo mažiau cukraus valgysite, tuo geriau jūsų sveikatai. Laimei, mėgstantiems saldų maistą yra gera alternatyva. Yra keletas paprastų būdų, kaip pasaldinti maistą be cukraus. Kai kurie natūralūs ingredientai išsaugos patiekalo skonį ir suteiks jam subtilaus skonio, todėl šį kartą nepasigailėsite neįdėję cukraus.

3 būdai, kaip padėti paruošti saldų maistą be cukraus

Vaisiai ir daržovės

Prinokę vaisiai, tokie kaip bananai, jau gelsva taškuota odele, kriaušės ir ananasai, saldžiosios bulvės, suteikia natūralų saldų skonį patiekalams be pridėtinio cukraus. Natūralaus cukraus yra skaidulose, o tai padeda sulėtinti jo pasisavinimą, o tai labai naudinga. Taip, kriaušės suteiks natūralaus saldumo ir kreminės tekstūros viskam – nuo ​​salotų padažo iki mėlynių pyragų. Moliūgas gali būti naudojamas saldinti ir pagardinti tokius patiekalus kaip vafliai, pyragai ir pyragaičiai. Šaldytus vaisius ir daržoves taip pat naudinga turėti po ranka.

Riešutai ir sėklos

Dar viena paslaptis gaminant maistą naudojant mažiau cukraus. Toks būdas kaip riešutų skrudinimas padeda pagerinti patiekalo skonį nepridedant cukraus. Riešutai gali suteikti tekstūros mažai cukraus turintiems receptams. Nesaldintas riešutų sviestas suteikia saldaus skonio viskam – nuo ​​padažų iki pyragų ir kokteilių.

Prieskoniai

Tai nepakeičiamas elementas ruošiant patiekalus su mažu cukraus kiekiu. Vanilė, cinamonas, muskato riešutas ir kardamonas suteikia saldumo jūsų mėgstamiems receptams be cukraus. Tačiau atminkite: kai kurių rūšių vanilės ekstrakte yra pridėto cukraus, todėl būtinai patikrinkite etiketę.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...