Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai 7 naudingi produktai, kurie turėtų būti kiekvieno žmogaus racione
Maistas / Gėrimai

7 naudingi produktai, kurie turėtų būti kiekvieno žmogaus racione

Sveikas maistas
Dalintis

Esame tikri, kad šie paprasti produktai yra būtinybė! Būtent jie padės jums būti sveikesniems ir gražesniems, todėl siūlome šiais maisto produktais papildyti šaldytuvo lentyna.

KIAUŠINIAI

Kiaušiniuose gausu baltymų, yra vitaminų A, E, D, B12, B3. Tryniuose yra leticino, kuris normalizuoja kepenų ir kraujagyslių darbą, ir liuteino, kuris būtinas regėjimui palaikyti. Kiaušiniuose taip pat yra niacino, kuris palaiko smegenų veiklą, ir cholino – medžiagos, kuri neleidžia vystytis vėžiniams navikams.

AVIŽOS

Pagal naudingų medžiagų ir vitaminų kiekį avižos yra grūdų lyderis. Juose yra fosforo, jodo, silicio, kalio, kalcio, cinko, B, C, A, E grupių vitaminų. Avižos padeda išvalyti kraujagysles ir gydyti skrandžio bei žarnyno ligas, kartu su minimaliu kalorijų kiekiu.

PIENAS

Pienas yra nepakeičiamas kalcio šaltinis, būtinas dantų, plaukų ir nagų sveikatai palaikyti. Vitaminas B12 atsakingas už energijos apykaitą organizme, riebalus ir angliavandenius paverčia naudinga energija. Kai kuriems žmonėms pieno vartojimą lydi netoleravimo simptomai: pilvo pūtimas, pykinimas, viduriavimas ir kt. Taip gali būti dėl to, kad yra baltymo A1, todėl tokiu atveju rekomenduojama išbandyti pieną, kuriame yra tik baltymas A2.

ŠPINATAI

Tokia turtinga vitaminų ir mineralų sudėtis, kaip špinatuose, yra gana reta. Juose yra skaidulų, vitaminų A, E, C, H, K, daug B grupės vitaminų, beta karotino, kalcio, magnio, natrio, kalio, fosforo, geležies, cinko. Špinatų lapuose yra daug baltymų: daugiau tik ankštiniuose – jaunose pupelėse ir žaliuosiuose žirniuose.

MORKOS

Morkose yra beta karotino – natūralaus antioksidanto, dalyvaujančio formuojantis skeletui ir kaulų ląstelių atsinaujinimui. Iš jo susintetintas vitaminas A stiprina regėjimą ir imunitetą. Taip pat morkos iš vidaus audinių ir organų pašalina laisvuosius radikalus, kurie provokuoja vėžinių ląstelių dauginimąsi, išvalo kepenis nuo toksinų.

ALYVUOGIŲ ALIEJUS

Alyvuogių aliejuje yra daug oleino rūgšties, kuri padeda atjauninti organizmą ir mažina cholesterolio kiekį. Jame yra daug vitamino E, kuris dalyvauja vitaminų A ir K asimiliacijoje. Alyvuogių aliejus lengvai pasisavinamas organizmo, pagreitina medžiagų apykaitą, stiprina kraujagysles ir daro jas elastingesnes.

OBUOLIAI

Obuolių naudingųjų savybių pervertinti beveik neįmanoma: tai tikras vitaminų ir mikroelementų lobynas, kurio balansas prisideda prie atjauninimo ir imuniteto stiprinimo. Obuoliuose yra skaidulų, karotino, folio rūgšties, vitaminų A, B1, B2, B3. Jie turi daugiau vitamino C nei apelsinai. Obuoliai gerina širdies ir plaučių darbą, lėtina vėžinių ląstelių augimą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...