Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Amerikietiški šokoladiniai sausainiai pagal Jamie Oliver: itin lengvas receptas pradedantiesiems
Maistas / Gėrimai

Amerikietiški šokoladiniai sausainiai pagal Jamie Oliver: itin lengvas receptas pradedantiesiems

Amerikietiški sausainiai
Dalintis

Skanių šokoladinių sausainių galima lengvai pasigaminti namuose – tai daug įdomiau ir sveikiau nei pirkti neaiškios sudėties sausainius parduotuvėje. Geriausias Didžiosios Britanijos virtuvės šefas Jamie Oliver sako, kad tokius saldumynus gali išsikepti net ir nieko neišmanantys apie kulinariją.

Paprastai rudenį ir žiemą daugelis žmonių dažniau geria karštus gėrimus. Tačiau „nuodėminga” tokius susibūrimus rengti bent be gabalėlio saldumynų. Lengvą Jamie Oliverio sausainių receptą paskelbė „Express„.

Nerealaus skonio sausainiai

Amerikietiški sausainiai jūsų virtuvėje

Ko prireiks šiems gardiems sausainiams pasigaminti:

  • 100 g nesūdyto sviesto, šiek tiek suminkštinto;
  • 125 g cukraus pudros;
  • vieno didelio vištos kiaušinio;
  • pusantro šaukštelio vanilės ekstrakto;
  • 200 g aukščiausios rūšies pirmojo malimo miltų;
  • žiupsnelis smulkios jūros druskos;
  • 100 g geros kokybės šokolado (jei norite, naudokite pieniško ir tamsaus šokolado mišinį).

Jamie Oliver šokoladinių sausainių gaminimo būdas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 ºC. Kepimo skardą arba formą išklokite dviem kepimo popieriaus sluoksniais;
  2. Dideliame dubenyje išsukite sviestą su cukraus pudra, kol taps panašus į baltą grietinėlę. Į masę atsargiai įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek vanilės ir išmaišykite. Tada persijokite miltus ir įberkite žiupsnelį druskos. Galiausiai į gautą tešlą įmaišykite nedidelius šokolado gabalėlius. Tešla paruošta.
  3. Padalykite tešlą: viena porcija – tai maždaug vienas valgomasis šaukštas mišinio. Suformuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo skardos. Dėkite juos į šaldytuvą 15 minučių.
  4. Lengvai paspauskite rutuliukus pirštais, kad jie būtų plokšti. Dėkite kepimo skardą į karštą orkaitę 10-12 minučių arba kol lengvai pagels.
  5. Patikrinkite laiką ir stebėkite sausainius, kad jie nesudegtų. Kuo jie minkštesni, tuo geriau. Leiskite sausainiams atvėsti ir mėgaukitės saldumu kartu su kvapniu gėrimu.

Pasak Jamie, tokius šokoladinius sausainius nebus gėda patiekti svečiams. Jie skanūs ir niekas neįtars, kad jiems pagaminti prireikė vos 20 minučių.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...