Dauguma žmonių įpratę vėl ir vėl šildyti vandenį, tačiau tai gali būti pavojinga jūsų sveikatai ir sukelti netikėtų problemų. Pasirodo, antrą kartą šildomas vanduo gali kelti riziką, apie kurią daugelis net nenutuokia! Sužinokite, kodėl šis įprotis gali būti pavojingas ir kokios paslėptos grėsmės slypi už šio kasdienio veiksmo.
Atsakymą į šį klausimą pateikia Vokietijos Fresenijaus instituto mokslininkai, kurie atliko tyrimus ir atskleidė faktus, galinčius nustebinti net didžiausius skeptikus. Laikas išsiaiškinti – ar tai tik eilinis mitas, ar pavojus.
Ar pakartotinai virinant vandenyje mažėja deguonies?
Kai kuriuose šaltiniuose teigiama, kad pakartotinai virinant vandenyje mažėja deguonies kiekis. Nors tai tiesa, mokslininkai pažymi, kad ištirpusio deguonies koncentracija yra svarbi hidrobiologijai, tačiau neturi įtakos žmonių mitybai.
„Tai tik teorija. Virinant antrą kartą vanduo netaps nuodingas ar toksiškas, neišsiskirs kenksmingi junginiai, bet žus mikroorganizmai. Jei jis anksčiau buvo užterštas, tuomet taip, tai yra problema, tačiau mikrobai žūsta pirmą kartą verdant“, – sako mokslininkas Lukaszas Sakowskis.
Kada vanduo gali tapti pavojingas?
Pavojus gali kilti, jei vanduo ilgą laiką stovi virdulyje nenaudojamas. Tokiame vandenyje gali daugintis mikroorganizmai.
Mokslininkai pabrėžia, kad virimas priešingai – veiksmingai sunaikina šiuos mikrobus, todėl jei nesate tikri dėl vandens šviežumo, geriau jį dar kartą užvirinti.
Be to, ekspertai pabrėžia, kad pakartotinis virimas visiškai nepakeičia vandens skonio. Tačiau jį galima saugiai naudoti arbatai, kavai ar kitiems gėrimams ruošti.
Šaltinis: Sports.kz
nors karta parasyta protingai aciu parasusiam
Tevas gyveno 90mt.visa gyvenima gere virina vnd…klp
O kas yra ilgas laikas?Diena, savaitė, mėnuo…
Kelios paros
Gal 1-3 metai
Kuni
Kinų padarai tada pager 2 kartu virinto vandens ir jokių mikrobu
Gerk negėręs tą vandenį bakterijomis nepasisotinsi niekada.