Blynai yra skanus, bet gana kaloringas patiekalas, ypač jei į juos dedate visokiausių priedų. Tačiau yra keletas būdų, kaip sumažinti blynų kaloringumą išlaikant jų švelnią tekstūrą ir malonų skonį.
Kvietinių miltų pakeitimas
Vienas iš paprasčiausių būdų padaryti blynus lengvesnius ir sveikesnius – pakeisti aukštos kokybės miltus sveikesnėmis alternatyvomis:
- ruginiai miltai – turi mažą glikemijos indeksą ir juose gausu skaidulinių medžiagų;
- grikių miltai – juose yra daug baltymų ir mineralinių medžiagų;
- migdolų miltai – praturtinti sveikaisiais riebalais ir neturi glitimo.
Naudojant alternatyvių rūšių miltus svarbu nepamiršti, kad jų tekstūra skiriasi nuo kvietinių miltų, todėl, kad tešla būtų elastinga, patartina įmaišyti pusę įprastų kvietinių miltų kiekio. Tai padės išlaikyti blynus minkštus.
Blynų kepimas su vandeniu
Tradiciškai blynai kepami su pienu arba kefyru, tačiau norint dietinio varianto, geriau naudoti vandenį. Jis sumažina patiekalo kaloringumą ir palengvina virškinimą.
Kitas naudingas gyvenimo patarimas – naudoti gazuotą mineralinį vandenį. Dėl jo blynai tampa labai purūs ir minkšti.
Taip pat verta sumažinti cukraus kiekį arba visai jo atsisakyti, o įdarui rinktis lengvus variantus: natūralų jogurtą, šviežius vaisius (pvz.: bananus, maltas datules), neriebią varškę ar medų.
Dietiniai blynai yra puiki tradicinių blynų alternatyva, leidžianti mėgautis mėgstamu patiekalu nekenkiant sveikatai. Naudojant alternatyvius miltus, vandenį vietoj pieno ir mažiau kalorijų turinčius įdarus, blynai bus lengvi, švelnūs ir sveiki.
Išbandykite šiuos patarimus ir nustebsite, kokie skanūs gali būti dietiniai blynai!
Parašyti komentarą