Bulvių košė yra klasika. Tačiau net ir tokį gerai pažįstamą garnyrą galima paruošti naujai. Garsiausia pasaulyje bulvių košė turi legendinį autorių – Joelį Robuchoną. Šis žmogus yra daugiausiai titulų „Michelin” gide pelnęs virtuvės šefas. Pasak gerų virtuvės šefų, yra vienas itin svarbus dalykas – tinkama bulvių rūšis. Turėtumėte rinktis tokias, kurių vidus geltonas.
Geriausios bulvių košės receptas
Gaminimo laikas: 45 minutės
Sudedamosios dalys:
- 300 g tarkuotų, virtų bulvių;
- 150 g sviesto 82,5 proc;
- 150 g grietinėlės 30 %;
- druskos ir malto muskato riešuto pagal skonį.
Paruošimas:
- Išvirkite nuluptas bulves pasūdytame vandenyje. Apytikslis laikas: 30-35 min. Svarbūs punktai – bulvių geriau nepjaustyti ir jos turi būti gerai išvirtos, kitaip košėje gali atsirasti žalių gumuliukų.
- Nusunkite vandenį iš puodo, kuriame virė bulvės, ir palikite bulves dar kelioms minutėms ant ugnies. Jas reikia dar šiek tiek pašildyti ir nusausinti.
- Dar karštas bulves sumalkite per mėsmalę arba dar geriau – per sietelį.
- Į didelę keptuvę supilkite grietinėlę, sudėkite sviestą, bulves, pagal skonį druskos ir muskato riešutą.
- Mentele sutrinkite visus ingredientus ir nuolat maišykite, kol masė taps vientisa.
- Gali tekti maišyti ir šildyti kelias minutes, kad išgaruotų drėgmės perteklius.
- Atkreipkite dėmesį, kad ši bulvių košė nėra tiršta, greičiau primena grietinėlę ir yra labai, labai skani!
- Šias bulves galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie troškintos mėsos!
Parašyti komentarą