Kiekvienas kepėjas nori, kad blynai išeitų ploni. O tam reikia ypatingų įgūdžių ir nuovokos. Taip pat nereikėtų pamiršti kai kurių taisyklių. Jei norite prikepti visą kalną skanių blynų, bet kad aliejus nebėgtų per smakrą, reikia prisiminti vieną labai svarbią taisyklę – nereikia pilti aliejaus į blynų tešlą.
Vietoj to prieš kepant pirmąjį blyną silikoniniu šepetėliu paprasčiausiai patepkite keptuvę labai plonu aliejaus sluoksniu. Jeigu šepetėlio po ranka neturite, tiks ir paprasta nevirta bulvė.
Nors ši gudrybė skamba gana keistai, šviežia bulvė pakeis silikoninį šepetėlį.
Paimkite paprastą bulvę, perpjaukite ją per pusę, į dubenį įpilkite nedidelį kiekį aliejaus ir atsargiai pamerkite daržovę į produktą. Tada juo patepkite keptuvę. Vietoj bulvės galite naudoti ir svogūną.
Parašyti komentarą