Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar maisto skonis skiriasi priklausomai nuo to, kaip jis supjaustytas?
Maistas / Gėrimai

Ar maisto skonis skiriasi priklausomai nuo to, kaip jis supjaustytas?

Svogūnų pjaustymas ir ašaros
Dalintis

Mūsų smegenys įsitikinusios, kad taip, teigia mokslininkai.

Tyrimai rodo, kad maisto pjaustymo forma ir būdas gali turėti didelės įtakos jo skonio suvokimui. Mokslininkai tai aiškina teigdami, kad pjaustant, pavyzdžiui, svogūną ar česnaką, suaktyvėja fermentai, kurie išskiria skonį sustiprinančius aromatus. Kuo smulkiau supjaustytas produktas, tuo daugiau aromatinių medžiagų vienu metu patenka į organizmą, todėl jo skonis tampa intensyvesnis.

Be to, maisto tekstūra taip pat atlieka svarbų vaidmenį. Tyrimas parodė, kad apvalių formų daržovės suvokiamos kaip sultingesnės ir patrauklesnės, o supjaustytos kubeliais gali atrodyti mažiau apetitiškos.

Taigi, maisto pjaustymo būdas turi įtakos ne tik jo išvaizdai, bet ir suvokiamam skoniui, o tai išryškina sudėtingą chemijos ir psichologijos sąveiką mūsų maisto suvokimui.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...