Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar makaronus reikia skalauti – atsako virtuvės šefas
Maistas / Gėrimai

Ar makaronus reikia skalauti – atsako virtuvės šefas

Makaronų nereikia plauti po vandeniu
Dalintis

Ši „tradicija“ tęsiasi jau gana seniai, tačiau virtuvės šefas paaiškino, ar prasminga tai daryti. Nedaugelis maisto produktų savo universalumu gali prilygti makaronams (pasta). Ir nors jų paruošimas atrodo neįtikėtinai paprastas – tereikia užvirinti vandenį ir išvirti produktą – tikri žinovai žino, kad makaronų skoniui įtakos turi daug veiksnių, rašo EatingWell. Vienas iš didžiausių klausimų – ar makaronus po virimo reikia nuplauti?

Siekdamas išspręsti šį ginčą, leidinio žurnalistas kreipėsi į „Barilla America“ virėją Lorenzo Boni. Jis pateikė aiškų atsakymą: „Niekada nerekomenduoju skalauti makaronų“.

 

Kodėl žmonės plauna makaronus?

„Įprotis skalauti makaronus tikriausiai atsirado tais laikais, kai rinkoje buvo daug nekokybiškų produktų. Tuomet makaronai buvo gaminami iš minkštųjų ir kietųjų kviečių mišinio ir buvo labai krakmolingi. Jie buvo lengvai virškinami ir sulipę“, – aiškina Boni.

Skalavimas padėjo sustabdyti virimo procesą ir išvengti sulipimo. Tačiau šiandieniniai aukštos kokybės makaronai, gaminami iš 100 proc. kietųjų kviečių, šių problemų neturi, todėl jų nereikėtų skalauti.

Makaronų vandens nupylimas

Kodėl nereikėtų plauti makaronų?

Eksperto teigimu, yra dvi pagrindinės priežastys, kodėl makaronų nereikėtų skalauti. Abi jos susijusios su virimo metu išsiskiriančiu krakmolu.

„Krakmolas suteikia makaronams skonį ir auksinę spalvą. Skalaudami makaronus, jūs tiesiog nuplaunate jų skonį į kriauklę. „Barilla“ kulinarijos meistriškumo kursuose siūlau apie makaronus galvoti taip pat, kaip galvojate apie vištienos filė. Juk neplaunate jos po vandeniu kai ją iškepate, ar ne? Taip išplautumėte visą skonį, kurį taip sunkiai sukūrėte”, – aiškina virtuvės šefas.

Krakmolas padeda padažui geriau padengti makaronus. Nuplaudami makaronus pašalinsite šį natūralų sluoksnį, ir padažas tiesiog negalės prie jų „prilipti“. Vietoj to Boni rekomenduoja nusunkti vandenį ir iš karto sudėti makaronus į padažą.

Jei norite dar švelnesnės tekstūros, į padažą galite įpilti pusę puodelio vandens, likusio nuo makaronų virimo.

Kad makaronai būtų kuo skanesni, šefas rekomenduoja makaronus virti 1 minute trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, ir nusunkti vandenį, makaronų nenuplaunant.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...