Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar mėgstate mandarinus? Tuomet pasigaminkite neįprastas sezonines mandarinų bandeles iš mandarinų tešlos
Maistas / Gėrimai

Ar mėgstate mandarinus? Tuomet pasigaminkite neįprastas sezonines mandarinų bandeles iš mandarinų tešlos

Mandarinų pyragas - bandelės
Mandarinų pyragas - bandelės
Dalintis

Sunku rasti žmogų, kuris nemėgtų kvapnių ir sultingų mandarinų. Tikriems mandarinų fanams šis bandelių receptas labai patiks. Sudėkite paprasčiausius ingredientus ir gausite puikų rezultatą. Mandarinų skonio bandeles su šokoladu įvertins kiekvienas.

Ingredientai:

  • Nulupti mandarinai – 400 g;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Pieno – 100 ml;
  • Cukraus – 100 g;
  • Mielės – 10 g;
  • Miltai – 400-450 g;
  • Šokolado masės įdarui.

Paruošimas:

  1. Sumaišykite nuluptus mandarinus, kiaušinius, pieną ir cukrų mikseriu.
  2. Gautą masę pertrinkite per smulkų sietelį, kad neliktų visų mandarinų plėvelių. Į mišinį suberkite mieles ir gerai išmaišykite.
  3. Dalimis suberkite miltus ir užminkykite vientisą elastingą tešlą. Jei tešla per daug lipa prie rankų, įpilkite šiek tiek aliejaus. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite valandą šiltoje vietoje. Per šį laiką tešla kelis kartus padidės.
  4. Padalykite tešlą į 8 lygias dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite tvarkingą rutuliuką. Paruoštus rutuliukus sudėkite į padalytą skardą, patepkite aliejumi, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje dar 25 minutėms.
  5. Aptepkite bandeles kiaušinio tryniu, sumaišytu su trupučiu vandens.
  6. Konditeriniu maišeliu į kiekvieną bandelę pripildykite šokolado masės.
  7. Mandarinų bandeles kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...