Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar pavojinga valgyti lašinių odeles? Jeigu jums svarbi jūsų sveikata, šis straipsnis jums
Maistas / Gėrimai

Ar pavojinga valgyti lašinių odeles? Jeigu jums svarbi jūsų sveikata, šis straipsnis jums

Kiaulienos lašinių oda
Dalintis

Lašiniai yra tradicinis virtuvės produktas, kuris yra labai populiarus. Tačiau dėl lašinių odelės vartojimo kyla daug ginčų ir mitų. Vieni mano, kad jie yra kenksmingi ir nevalgomi, o kiti, priešingai, įžvelgia jų naudą. Valgyti ar nevalgyti? Ar pavojinga sveikatai valgyti lašinių odą?

Ką reikia žinoti apie lašinių odą?

Iš tiesų lašinių odelė ne tik, kad galima valgyti, bet jos yra labai naudingos. Žinoma, tai pasakytina apie tinkamai apdorotas ir išvirtas odas.

Naudingos lašinių odos savybės

  • Odoje yra B, PP, E, H grupės vitaminų, taip pat mineralinių medžiagų, tokių kaip kalcis, fosforas, magnis, geležis ir kt.
  • Gausu kolageno, kuris svarbus sveikiems sąnariams, odai ir plaukams.
  • Maistinių skaidulų, kurios padeda normalizuoti virškinimą ir išvalyti organizmą nuo toksinų.

Kaip tinkamai vartoti lašinių odeles?

  • Reikia termiškai apdoroti – virti, kepti arba troškinti.
  • Atkreipkite dėmesį, kad prieš kepimą odą reikia kruopščiai nuvalyti nuo nešvarumų ir šerių (patartina nudeginti ugnimi).
  • Odą reikėtų vartoti saikingai, nes ji yra gana kaloringas produktas, ypač kaip ir patys lašiniai.

Lašinių odelė

Kam nerekomenduojama vartoti lašinių odos?

  • Lašinių odelės gali būti sunkiai virškinamos, todėl virškinamojo trakto ligomis sergantys žmonės turėtų jas vartoti atsargiai arba jų vengti.
  • Juose yra cholesterolio, todėl žmonės, sergantys širdies ir kraujagyslių ligomis, turėtų riboti jų vartojimą.
  • Tai yra kaloringas produktas, todėl žmonės, turintys antsvorio, turėtų kontroliuoti jų vartojimą.

Reikėtų pridurti, kad, nepaisant turtingos sudėties, kiaulienos oda yra sunkiai virškinama. Žmonėms, sergantiems virškinimo sistemos ligomis arba širdies ir kraujagyslių ligomis, rekomenduojama riboti jos vartojimą arba visiškai atsisakyti. Tokiais atvejais lašinių odelės gali būti kenksmingos organizmui.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...