Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar reikia nupilti raugintų kopūstų sūrymą? Privalote tai žinoti
Maistas / GėrimaiPatarimai

Ar reikia nupilti raugintų kopūstų sūrymą? Privalote tai žinoti

Raugintų kopūstų sultys
Dalintis

Po raugintų kopūstų rauginimo stiklainyje, kibire ar kitame inde po kurio laiko pradeda formuotis sultys. Paaiškiname, ar būtina nupilti raugintų kopūstų sūrymą.

Pasak kulinarijos ekspertų, visos raugintiems kopūstams reikalingos sultys lieka stiklainyje. Kad kopūstai gerai raugtųsi ir išeitų skanūs, jie turi būti visiškai apsemti sūrymu, būtent jame daržovės įgauna reikiamų savybių.

Jei sūrymo bus nepakankamai, susidarys nuosėdos ir kopūstų nebus galima valgyti. Taip gali atsitikti dėl įvairių priežasčių, tarp jų – sūdytų kopūstų veislės ypatumų, daug morkų, kurių buvo įdėta į kopūstus, ir pan. Jei rauginant kopūstai neduoda sulčių, jie paprasčiausiai sugenda, pasidengia apnašomis, išdžiūsta, kopūstus galima tiesiog išmesti.

Jei rauginimo metu kopūstai nėra labai sultingi arba dalis sūrymo išteka, būtina įpilti arba sūrymo, arba virinto vandens.

Sūrymas, jei kopūstai rauginami teisingai, turi išsilieti per kraštus. Jo niekada negalima išpilti. Reikėtų pašalinti tik putas, kurios susidaro rauginimo pradžioje.

Raugintus kopūstus laikykite šaldytuve arba vėsioje patalpoje.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...

Nereikia leisti viryklei pasiekti tokios būsenos

Kaip nuvalyti viryklę nuo senų dėmių: 6 priemonės, kurios padės net beviltiškoje situacijoje

Riebios dėmės ant viryklės – tikras iššūkis, ypač jei jos ten įsitaisė...

Telefonas saulėje

Slapta vieta, kurią žino ne visi vairuotojai: kaip išgelbėti išmanųjį telefoną nuo karščio

Tai buvo įprasta liepos diena, kai Tomas nubėgo į parduotuvę „vos penkioms...

Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...