Egzistuoja nuomonė, kad pirmajame vandenyje yra daug nešvarumų. Geram mėsos sultiniui svarbu daug dalykų – mėsos pasirinkimas, vandens kokybė, produktų proporcijos, virimo temperatūra. Ir, žinoma, virimo subtilybės. Daugelis šefų yra tvirtai įsitikinę, kad vandens nupilti nereikia.
„Taip elgdamiesi prarandate sultinio sodrumą. Jį nusunkti reikėtų tik tuo atveju, jei turite tulžies pūslės, skrandžio ir kasos problemų.
Kitais atvejais – prasmės nėra. Yra nuomonė, kad pirmajame vandenyje yra daug nešvarumų, tačiau jie visi išplaukia su putose esančiais koaguliuotais baltymais. Taip pat geriau nusunkti pirmąjį vandenį, jei mėsa yra prastos kokybės, tačiau tokios mėsos geriau išvis nevirti“, – aiškina ekspertai.
Kitas dalykas – putas reikia šalinti nuolat, ne tik pradžioje.
Taip pat būtinai pašalinkite tas putas, kurios prilipo prie puodo sienelių. Riebalus, kurie verdant iškyla į viršų, taip pat geriau pašalinti.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą