Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar verdant mėsą reikia nusunkti „pirmąjį vandenį“ – to tikrai nežinojote
Maistas / Gėrimai

Ar verdant mėsą reikia nusunkti „pirmąjį vandenį“ – to tikrai nežinojote

Ar verdant mėsą reikia nusunkti vandenį
Dalintis

Plačiai paplitęs įsitikinimas, kad išvirus mėsą nusunkus pirmąjį vandenį sultinys tampa švaresnis, skaidresnis ir neva išlaisvina jį nuo kenksmingų medžiagų, pavyzdžiui, antibiotikų likučių ir veterinarinių vaistų. Ar tikrai taip yra?

 

Mitas apie „kenksmingas medžiagas“

Teiginys, kad pirmojo vandens nusausinimas garantuotai padės atsikratyti vaistų likučių mėsoje, yra klaidingas. Faktas tas, kad šių medžiagų buvimą ar nebuvimą galima nustatyti tik laboratorijoje. Įprasti kulinariniai metodai čia bejėgiai.

 

Kodėl verdant mėsą susidaro putos?

Daugelis žmonių klaidingai mano, kad virimo pradžioje susidarančios pilkos putos yra nešvarumai ir kenksmingos priemaišos. Iš tikrųjų šias putas sudaro koaguliuoti baltymai, kuriuos visiškai saugu vartoti. Nupildami pirmąjį vandenį, iš tikrųjų prarandate didelę dalį šių baltymų, o tai reiškia, kad sultinys tampa mažiau maistingas. Nusunkus vandenį, sultinys tampa ne toks sodrus ir aromatingas.

 

Tinkamas mėsos paruošimas ir sultinio gamyba

Nereikėtų nusunkti „pirmojo vandens“. Užuot nupylus pirmąjį vandenį ir praradus sultinio vertę, geriau laikytis paprastų taisyklių:

  • Prieš gamindami mėsą, ją kruopščiai nuplaukite;
  • Verdant mėsą nugriebti putas šaukštu.

Laikydamiesi šių rekomendacijų galėsite išvirti skanią mėsą.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...