Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Aromatingas užkandis: Kaip pasigaminti minkštus kokosinius sausainius
Maistas / Gėrimai

Aromatingas užkandis: Kaip pasigaminti minkštus kokosinius sausainius

Kokosiniai sausainiai
Dalintis

Įvairūs kepiniai visada pripildo virtuvę malonaus aromato. Tačiau kvapą sustiprinti ir patiekalus padaryti skanesnius galite, jei į tešlą įmaišysite kokosų. Pateikiame skanaus užkandžio receptą. Niekas neliks abejingas tokiam skanėstui.

Ingredientai

  • Kokosų drožlių – 140 g;
  • sviesto – 120 g;
  • rudojo cukraus – 65 g;
  • baltojo cukraus – 60 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • miltai – 210 g;
  • kepimo soda – 4 vnt.

Kaip pasigaminti kokosinius sausainius:

  1. Pirmiausia sausoje keptuvėje pakepinkite kokoso drožles. Aromatas atsiskleis dar stipriau.
  2. Kai tik kokosų drožlės keptuvėje įgaus auksinę spalvą, galite išjungti kaitrą. Atvėsinkite drožles.
  3. Suminkštintą sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Tada galite įmušti kiaušinį ir vėl išmaišyti masę.
  4. Atvėsusius dribsnius sumaišykite su persijotais miltais ir suberkite į tešlą.
  5. Padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Po to iš tešlos padarykite rutuliukus ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Kepkite sausainius apie 10-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...