Siūlome pasigaminti gardų baltųjų kopūstų užkandį. Užkandis gaminamas iš paprasčiausių ingredientų, labai paprastai ir greitai.
Sudedamosios dalys:
- 2 kopūstų galvų;
- 500 g raudonosios paprikos;
- 5-6 aštriosios paprikos;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 ryšulėlis petražolių;
- 2 pomidorai;
- 4 šaukštai druskos;
- 1,5 šaukšto cukraus;
- 2 citrinos;
- 1 šaukštas raudonųjų aštriųjų pipirų miltelių;
- 1 stiklinė acto.
Paruošimas:
- Kopūstus supjaustykite stambiais gabalais ir įtrinkite druska. Į kopūstus suberkite cukrų ir dviejų citrinų sultis ir gerai išmaišykite. Indą su kopūstais uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje per naktį.
- Paruoškite likusias daržoves susmulkindami jas virtuviniu kombainu. Į daržovių masę įmaišykite raudonąją aštriąją papriką ir actą.
- Sumaišykite kopūstus su daržovėmis.
- Kopūstais pripildykite stiklainius. Gerai viską sutankinkite. Užpilkite daržovių sultimis ir sandariai uždarykite dangteliais.
- Raugintus kopūstus galima laikyti 3 savaites.
Parašyti komentarą