Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Atsakymas į amžiną klausimą: kodėl italai negeria kapučino po 12 val. dienos?
Maistas / Gėrimai

Atsakymas į amžiną klausimą: kodėl italai negeria kapučino po 12 val. dienos?

Kapučino
Dalintis

Paslaptinga ir egzotiška Italijos saulė su savimi atsineša daugybę paslapčių, tarp jų – ir paslaptingąjį kapučino bei tai, kodėl jis negeriamas po 12 val. vidurdienio. Nors Italijoje nėra įstatymo, draudžiančio gerti kapučino po 12 val., tikrai nerasite daug italų, geriančių šią daug pieno turinčią kavą po pusryčių.

Kodėl taip nutiko?

Italijoje kapučino paprastai yra rytinis gėrimas. Itališki pusryčiai yra maži ir saldūs. Italai mano, kad kapučino yra puikus pusryčių palydovas, todėl, nepaisant jo neįtikėtino skonio ir aromato, apsiriboja jo vartojimu po 12 val.

Kapučino kava italijoje

Tradicijos ir kavos kultūra

Italija garsėja turtinga kavos kultūra, kuri persmelkia jų kasdienį gyvenimą. Kava yra ne tik gėrimas, bet ir jų paveldo bei tradicijų dalis. Todėl jie laikosi nusistovėjusių taisyklių ir įpročių, perduodamų iš kartos į kartą, o kapučino ribojimas po 12 val. yra tik vienas iš jų.

Visi šie veiksniai lemia, kad kapučino gėrimo ribojimas po 12 val. yra suprantamas ir priimtinas italams. Ši tradicija rodo jų atsidavimą gastronominiam paveldui ir rūpestingą požiūrį į sveikatą. Taigi, jei kada nors lankysitės Italijoje ir norėsite pasimėgauti autentiškais itališkais skoniais, nepamirškite šios įdomios tradicijos ir paragaukite kapučino ryte, kad suprastumėte, kodėl italai jį taip vertina.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...