Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Atskleista paslaptis: kas atsitiks, jei arbatą užpilsite šaltu vandeniu
Maistas / Gėrimai

Atskleista paslaptis: kas atsitiks, jei arbatą užpilsite šaltu vandeniu

Šalta arbata
Dalintis

Daugelis supranta, kad arbatą galima užplikyti, jei vandens temperatūra yra +60 laipsnių ir aukštesnė. O šaltame vandenyje negalima išsivirti arbatos? Šią technologiją reikėtų suprasti plačiau.

Kokia šaltos arbatos darymo prasmė?

Jei pažvelgsite į arbatos sudėtį, galite rasti:

  • Įvairių grupių vitaminų;
  • Kalio;
  • Magnio;
  • Fosforo;
  • Fluoro;
  • Vario;
  • Cinko ir kt.

O koks medžiagų kiekis išliks, jei arbatą užpilsite verdančiu vandeniu? Termiškai apdorojant kai kurios naudingos medžiagos tiesiog žūva. Todėl, jei naudojate šalto virimo metodą, dauguma naudingų medžiagų gali būti išsaugotos.

Paprasta šalta arbata

Skirtumas tarp šaltos ir karštos arbatos

Arbatą „užplikius” šaltame vandenyje, jos skonis smarkiai skirsis nuo įprasto skonio. Taikant teisingą virimo technologiją, gėrimo skonis taps daug geresnis ir ryškus. Norint tai pasiekti, būtina griežtai laikytis gaminimo technologijos.

Kaip „virti” arbatą šaltame vandenyje?

Gėrimo ruošimo schema atrodo taip:

  1. Pirmiausia reikia paruošti vandenį. Jis turėtų būti švarus ir filtruotas. Neturėtumėte naudoti virinto vandens, nes tai neigiamai paveiks gėrimo skonį.
  2. Arbatos ruošimui galite naudoti įprastą virdulį.
  3. Įdėkite kelis šaukštus arbatos į virdulį.
  4. Virdulys pripildomas vandens.
  5. Tada virdulį kelioms valandoms turite įdėti į šaldytuvą.

Teisingas šaltos arbatos „virimo” laikas

Arbatos „virimo” šaltame vandenyje terminas priklauso nuo to, kokią arbatą pasirinkote. Jei ketinate gerti juodąją arba žaliąją arbatą, ją šaldytuve reikia laikyti apie 4 valandas. Kitos arbatos turi būti – 6 valandas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...