Geriausias būdas paruošti naminius sūdytus lašinius: minimalus ingredientų kiekis ryškiam skoniui. Norėdami sutaupyti laiko ir pastangų, rekomenduojame išbandyti sūryme sūdytus, virtus lašinius. Nors skamba nelabai gerai, patikėkite: labai skanu!
Ingredientai:
- lašiniai – 0,5 kg
- druska – 100 g
- malti juodieji pipirai – 1 valgomasis šaukštas.
- raudonieji pipirai – 1 valgomasis šaukštas.
- česnakai – 4 dantys.
- lauro lapai – 2-3 vnt.
- prieskoniai – pagal skonį
Paruošimas:
- Lašinius supjaustykite dideliais gabalėliais.
- Sumaišykite visus prieskonius, kuriuos ketinate pridėti. Tai gali būti arba specialūs lašiniams skirti prieskoniai, arba naminis „mišinys“ iš jums labiausiai patinkančių prieskonių.
- Jais įtrinkite mėsos gabalėlius ir palikite 4-5 valandoms, kad įgautų skonį.
- Po to paimkite kepimo rankovę, įdėkite į ją lašinių ir tvirtai suriškite.
- Ant ugnies dedame didelį puodą su šaltu vandeniu, į vandenį dedame lašinius su visa rankove ir leidžiame virti 1,5 valandos.
- Belieka ištraukti rankovę su virtais sūdytais lašiniais, atvėsinti ir padėti 12 valandų į šaldytuvą.
Šaltinis: Sports.kz