Londono universitetinio koledžo ir Kenterberio universiteto ekspertai pasiūlė mokslinį tobulų blynų gaminimo vadovą.
Pirmiausia svarbu atkreipti dėmesį į tinkamą ingredientų santykį. Taigi ploniems blynams siūloma naudoti 200 ml pieno, 100 g miltų ir vieną kiaušinį, o puresniems amerikietiškiems blynams – 200 ml pieno, 200 g miltų ir du kiaušinius. Mokslininkai pabrėžia, kad kruopščiai išmaišius tešlą ir prieš kepimą trumpai ją pailsinus, gaunama švelni tekstūra.
Kad tešla tolygiai pasiskirstytų ant keptuvės, Kenterberio universiteto profesorius Mathieu Sellier siūlo naudoti specialų keptuvės pakreipimo algoritmą: iš karto įpylus tešlos, ją smarkiai pakreipti į vieną pusę, o paskui lėtai išlyginti sukamaisiais judesiais.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą