Ažūriniai lietiniai – su gražiais raštais, plonais kraštais ir daugybe skylučių. Jie gaunasi lengvi ir neįtikėtinai skanūs. Jiems skirta tešla nėra tanki, bet švelni. Minkšta ir aromatinga – tokia, kokia ir turi būti ideali blynų tešla. O svarbiausia, kad ji suteikia tą ažūrinį raštą!
Ingredientai:
- Kefyras – 500 ml
- Virinto vandens – 1 stiklinė
- Soda – ½ šaukštelio
- Miltai – 2 puodeliai (apytiksliai)
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Cukrus – 2 šaukštai
- Žiupsnelis druskos
- Aliejus – 1 valgomasis šaukštas
Paruošimas:
1. Paruoškite pagrindą
Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir lengvai sutrinkite (bet neperplakite – tešla neturi būti per daug puri). Įberkite žiupsnelį druskos ir supilkite kefyrą.
2. Užmaišykite tešlą
Ištirpinkite sodą stiklinėje vandens, greitai išmaišykite ir plona srovele supilkite į kefyro ir kiaušinių mišinį, nuolat maišydami. Galite naudoti plaktuvą arba maišytuvą. Svarbiausia – greitai maišyti. Dėl to tešla taps oro, su lengvomis putomis.
3. Miltų ir aliejaus įmaišymas
Palaipsniui suberkite miltus, kruopščiai maišydami, kad neliktų gumuliukų. Galiausiai įpilkite aliejaus. Tešla turi būti skysta, su oro burbuliukais.
Palikite ją 10-15 minučių pastovėti.
4. Blynų kepimas
Blynus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, lengvai patepę ją lašinių gabalėliu. Tai neleis aliejui užsidegti, o blyneliai taps ypač aromatingi ir auksinės spalvos.
Kepkite, kol taps auksinės spalvos, ir mėgaukitės neįtikėtinu ažūriniu raštu bei gardžiu blynų aromatu!
Parašyti komentarą