Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ažūriniai lietiniai. Tokių niekada nevalgėte.
Maistas / Gėrimai

Ažūriniai lietiniai. Tokių niekada nevalgėte.

Ažūriniai blynai
Dalintis

Ažūriniai lietiniai – su gražiais raštais, plonais kraštais ir daugybe skylučių. Jie gaunasi lengvi ir neįtikėtinai skanūs. Jiems skirta tešla nėra tanki, bet švelni. Minkšta ir aromatinga – tokia, kokia ir turi būti ideali blynų tešla. O svarbiausia, kad ji suteikia tą ažūrinį raštą!

Ingredientai:

  • Kefyras – 500 ml
  • Virinto vandens – 1 stiklinė
  • Soda – ½ šaukštelio
  • Miltai – 2 puodeliai (apytiksliai)
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 2 šaukštai
  • Žiupsnelis druskos
  • Aliejus – 1 valgomasis šaukštas

 

Paruošimas:

1. Paruoškite pagrindą

Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir lengvai sutrinkite (bet neperplakite – tešla neturi būti per daug puri). Įberkite žiupsnelį druskos ir supilkite kefyrą.

2. Užmaišykite tešlą

Ištirpinkite sodą stiklinėje vandens, greitai išmaišykite ir plona srovele supilkite į kefyro ir kiaušinių mišinį, nuolat maišydami. Galite naudoti plaktuvą arba maišytuvą. Svarbiausia – greitai maišyti. Dėl to tešla taps oro, su lengvomis putomis.

3. Miltų ir aliejaus įmaišymas

Palaipsniui suberkite miltus, kruopščiai maišydami, kad neliktų gumuliukų. Galiausiai įpilkite aliejaus. Tešla turi būti skysta, su oro burbuliukais.

Palikite ją 10-15 minučių pastovėti.

4. Blynų kepimas

Blynus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, lengvai patepę ją lašinių gabalėliu. Tai neleis aliejui užsidegti, o blyneliai taps ypač aromatingi ir auksinės spalvos.

Kepkite, kol taps auksinės spalvos, ir mėgaukitės neįtikėtinu ažūriniu raštu bei gardžiu blynų aromatu!

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...