Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Be galo skanūs ir traškūs žagarėliai: receptas iš vaikystės
Maistas / Gėrimai

Be galo skanūs ir traškūs žagarėliai: receptas iš vaikystės

Tikrieji žagarėliai
Dalintis

Ar prisimenate tikrąjį žagarėlių skonį? Ankščiau, mūsų močiutės ar mamos iškepdavo tokių skanių žagarėlių, kad jų tuoj pat nelikdavo nė kvapo. Nusprendėme pasidalinti būtent senuoju žagarėlių receptu.

Žagarėliai – vaisai kaip seniau…

Žagarėliai lyg iš vaikystės

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai;
  • Žiupsnelis druskos;
  • Žiupsnelis cukraus;
  • 100 g naminės grietinės (35 %);
  • 30 g degtinės (iš recepto jos nepavyks išimti);
  • 270-330 g miltų;
  • 500 g kepimo aliejaus;
  • 100g cukraus pudros.

Paruošimas:

  1. Sumaišykite kiaušinius su grietine, cukrumi ir druska, supilkite degtinę ir užminkykite paprastą tešlą.
  2. Ji turi būti ne per minkšta, bet ir ne per standi.
  3. Palikite ją 30 minučių pastovėti šaltai ir tada plonai iškočiokite. Atminkite, kad šiek tiek miltų galite įdėti, tačiau pagal poreikį – stebėkite tešlos konsistenciją!
  4. Tešlą supjaustykite rombeliais, viduryje padarykite įpjovą, per kurią perverkite vieną kampą.
  5. Kepkite aliejuje. Aliejaus temperatūra turi būti ne per aukšta. Iškepusius žagarėlius padėkite ant popieriau, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
  6. Paruoštus gaminius gausiai apibarstykite cukraus pudra!
  7. Jei grietinė ne tokia riebi, į tešlą galima įdėti šiek tiek sviesto – 25-30 g.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...