Daugelis žmonių mėgsta žuvį, nes ji naudinga sveikatai. Tačiau verta atminti, kad ne visi žuvies kepimo būdai yra sveiki. Vis dėl to dar ne maža dalis žmonių daro klaidą. Ko nereikėtų daryti su žuvimi gaminant maistą?
Populiari mitybos specialistė Anna Stolinskaja atkreipė dėmesį, kad žuvies kepti neverta. Faktas yra tas, kad kepant vertingų omega-3 rūgščių kiekis sumažėja iki 85%. Specialistė siūlo geriausias alternatyvas.
Verta žinoti, kad kepant žuvį ant grotelių vertingų riebalų rūgščių netenkama 40-50 proc. Tai geriau nei kepti keptuvėje, bet vis tiek iššvaistoma beveik pusė reikalingų medžiagų.
Specialistė rekomenduoja kepti garuose. Tokiu metodu išsaugomos beveik visos žuvies vertybės (prarandama tik 10-15 proc. naudingų medžiagų ir vitaminų).
Tačiau tai dar ne pabaiga. Specialistė aiškina, kad daugiausia omega-3 randama po oda ir ant kaulų, todėl geriausia pirkti visą žuvį.
Anna Stolinskaja žuvims rekomenduoja naudoti tokius prieskonius kaip ciberžolė, raudonėlis, rozmarinas ir čiobrelis, nes jie turi priešuždegiminių savybių ir gerina omega-3 pasisavinimą.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą