Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Blogiausia, ką galite padaryti žuviai. Ji praranda didžiąją dalį savo vertybių
Maistas / Gėrimai

Blogiausia, ką galite padaryti žuviai. Ji praranda didžiąją dalį savo vertybių

Žuvies kepimas garuose
Dalintis

Daugelis žmonių mėgsta žuvį, nes ji naudinga sveikatai. Tačiau verta atminti, kad ne visi žuvies kepimo būdai yra sveiki. Vis dėl to dar ne maža dalis žmonių daro klaidą. Ko nereikėtų daryti su žuvimi gaminant maistą?

Populiari mitybos specialistė Anna Stolinskaja atkreipė dėmesį, kad žuvies kepti neverta. Faktas yra tas, kad kepant vertingų omega-3 rūgščių kiekis sumažėja iki 85%. Specialistė siūlo geriausias alternatyvas.

Verta žinoti, kad kepant žuvį ant grotelių vertingų riebalų rūgščių netenkama 40-50 proc. Tai geriau nei kepti keptuvėje, bet vis tiek iššvaistoma beveik pusė reikalingų medžiagų.

Specialistė rekomenduoja kepti garuose. Tokiu metodu išsaugomos beveik visos žuvies vertybės (prarandama tik 10-15 proc. naudingų medžiagų ir vitaminų).

Tačiau tai dar ne pabaiga. Specialistė aiškina, kad daugiausia omega-3 randama po oda ir ant kaulų, todėl geriausia pirkti visą žuvį.

Anna Stolinskaja žuvims rekomenduoja naudoti tokius prieskonius kaip ciberžolė, raudonėlis, rozmarinas ir čiobrelis, nes jie turi priešuždegiminių savybių ir gerina omega-3 pasisavinimą.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...