Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Blyneliai bus ploni kaip popierius, apvertus nesuplyš ir tirps burnoje
Maistas / Gėrimai

Blyneliai bus ploni kaip popierius, apvertus nesuplyš ir tirps burnoje

Skanūs ploni blynai
Dalintis

Paslaptis slypi ne kepimo įgūdžiuose, o viename ingrediente, kurio yra kiekvienoje virtuvėje. Tai įprasta soda. Taip, ta pati, kuri geriama troškuliui numalšinti: šis priedas gali tankią tešlą paversti oro mase, kuri pasklis po keptuvę kaip tobulas nėrinių audinys.

Gazuotame vandenyje yra anglies dioksido, kuris tešloje sukuria milijonus burbuliukų. Jie ne tik suteikia jai lengvumo, bet ir kaitinant akimirksniu išgaruoja, suformuodami akytą struktūrą be perteklinio glitimo.

Paruošimui sumaišykite 2 puodelius miltų, žiupsnelį druskos, 2 kiaušinius, 1,5 puodelio pieno ir 1 puodelį gazuoto vandens.

Plakite iki vientisos masės, bet neilgai – per ilgai maišant blynai taps „guminiai“.

Palikite tešlą 15 minučių: per tą laiką burbuliukai pasiskirstys tolygiai, o krakmolas išbrinks ir neleis plyšti.

Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje storu dugnu. Prieš kiekvieną naują blyną silikoniniu šepetėliu lengvai patepkite paviršių augaliniu aliejumi, kad išvengtumėte riebalų pertekliaus.

Plona srovele pilkite tešlą į keptuvės vidurį ir iš karto ją pasukite, kad tešla pasiskirstytų į tobulą apskritimą.

Svarbu: paruoštų blynų neuždenkite dangčiu. Dėl garų jie taps drėgni ir praras traškius kraštus. Geriau blynus sudėti į krūvą, kiekvieną patepti ištirpintu sviestu ir laikyti 50-60 °C temperatūros orkaitėje iki patiekimo.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...