Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Cukinijos žiemai – paprastas receptas
Maistas / Gėrimai

Cukinijos žiemai – paprastas receptas

Skanios cukinijos žiemai
Dalintis

Siūlome atkreipti dėmesį į marinuotų cukinijų receptą, cukinijos gausis šiek tiek aštrios ir traškios. Jos jums tikrai patiks. Šis receptas toks paprastas ir greitas, kad vos per kelias minutes turėsite skanių cukinijų stiklainiuose.

Traškios cukinijos žiemai

Reikės:

  • 2 kg cukinijų
  • 21 skiltelės česnako
  • krapų žiedynų – po vieną kiekvienam stiklainiui
  • 3 lauro lapų
  • 15 prieskoninių žirnelių
  • 15 gvazdikėlių
  • maltos kalendros – pagal skonį.

Kaip pasigaminti:

  1. Nuplaukite ir kruopščiai sterilizuokite stiklainius, kuriuose uždarysite cukinijas. Taip pat išvirkite stiklainių dangtelius.
  2. Nuplaukite cukiniją ir supjaustykite ją maždaug 1 cm storio griežinėliais.
  3. Į kiekvieno stiklainio dugną sudėkite prieskonines žoleles, česnaką, lauro lapą, 5 kvapiuosius pipirus ir tiek pat gvazdikėlių, pasirinktinai į kiekvieną stiklainį peilio galu įberkite kalendros.
  4. Tuomet tvirtai įspauskite cukinijas į stiklainius ir užpilkite verdančiu vandeniu.
  5. Dabar reikia paruošti cukinijų marinatą. Tam į didelį puodą supilkite vandenį iš cukinijų stiklainių ir įpilkite dar 100 ml vandens. Įberkite 2 šaukštelius druskos su šlifuokliu ir 70 g cukraus.
  6. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Kai tik vanduo užvirs, įpilkite 80 ml 9 % acto ir pavirkite minutę. Tada iš karto supilkite marinatą į stiklainius su cukinijomis ir užsukite dangtelius.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...