Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Daug kas pagalvos, kad marinavote ją savaitę: kaip kepti kiaulieną, kad išliktų sultinga

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Ar kada nors kepėte kiaulieną ir nusivylėte, kai ji tapo sausa ir kieta? Daugelis žmonių susiduria su šia problema. Tačiau yra gudrybių, kurios padės jums paruošti sultingą ir minkštą kiaulieną kiekvieną kartą! Šiame recepte atskleisime keletą paslapčių, kurios pakeis jūsų požiūrį į kiaulienos kepimą ir leis mėgautis tobulais rezultatais.

Sudedamosios dalys:

  • 800 g kiaulienos;
  • 1 svogūnas;
  • 2 – 3 šaukštai augalinio aliejaus;
  • druskos – pagal skonį;
  • pipirų, sausų prieskonių – pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Prieš kepdami palikite mėsą 30 minučių kambario temperatūroje, kad „pailsėtų“.
  2. Prieš pat kepimą pagardinkite druska ir pipirais, kad mėsa išliktų sultinga.
  3. Į įkaitintą keptuvę storu dugnu įpilkite šiek tiek aliejaus ir kepkite kiaulieną ant didelės ugnies po 3-4 min. iš kiekvienos pusės, kad apskrustų.
  4. Tada sumažinkite ugnį ir kepkite toliau, retkarčiais apversdami gabalėlius, kol jie visiškai iškeps.
  5. Prieš patiekdami mėsą palikite dar 5-10 minučių „pailsėti“ – taip ji taps minkšta ir sultinga.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus